Загальні відомості. Ізолятори призначені для кріплення струмоведучих частин і для ізоляції їх від землі й інших частин установки

Ізолятори призначені для кріплення струмоведучих частин і для ізоляції їх від землі й інших частин установки, що перебувають під іншим потенціалом. Тому ізолятори повинні мати достатню електричну й механічну міцність, бути теплостійкими й не боятися вогкості.

Ізолятори, застосовувані для кріплення й ізоляції твердих шин у розподільних пристроях електричних станцій і підстанцій, по своєму призначенню й конструктивному виконанню підрозділяється на опорні й прохідні. Прохідні ізолятори використовуються при проході шин через стіни й перекриття усередині приміщень, а також при виході шин з будинку. Опорні й прохідні ізолятори одержали назву станційні.

У відкритих розподільних пристроях для кріплення збірних шин і ошиновки застосовуються лінійні ізолятори, останні підрозділяються на штирові й підвісні.

Станційні й лінійні ізолятори виготовляються з порцеляни як з матеріалу, що найбільше повно відповідає зазначеним вище вимогам.

Для кріплення ізолятора на опорі (сталева конструкція), стінці, а також для кріплення до ізолятора шин або струмоведучих частин апаратів ізолятор має металеві арматури, тобто металеві частини, закріплені на порцеляні.

У станційних ізоляторів арматури закріплюють на порцеляні за допомогою різного роду цементуючих замазок. Порцеляновий корпус ізоляторів із зовнішньої поверхні покривають глазур'ю з метою поліпшення електричних і механічних якостей ізолятора.

Залежно від роду установки розрізняють станційні ізолятори для внутрішніх і зовнішніх установок. Останні мають конструктивні форми, що забезпечують надійну роботу їх під дощем і в забрудненому пилом стані.

У кліматичному виконанні ізолятори виготовляють для районів помірного (В), холодного (ХЛ), тропічного (Т) клімату.

Категорії розміщення ізоляторів для роботи в приміщенні- 2,3, а для роботи на відкритому повітрі-1.

Залежно від районів з різним ступенем забруднення ізолятори для зовнішніх установок випускають із нормальної (категорія А), посиленої (Б) і особливо посиленої (В) зовнішньою ізоляцією, що різниться довжинами шляхи витоку при інших умовах.








Дата добавления: 2015-04-19; просмотров: 883;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.