ОСНОВИ ТЕОРІЇ ТРАНСПОРТНИХ ПРОЦЕСІВ ТА СИСТЕМ

 

Вольт-амперной характеристикой фотосопротивления называют зависимость фототока от приложенного к фотосопротивлению напряжения.

1. При выключенной лампочке и закрытом окошке фотосопротивления снимают график "темнового тока" J¢0, т.е. тока, который возникает в фотосопротивлении и зависит только от величины приложенного к фотосопротивлению напряжения U, т.е. получают зависимость при Е = О.

2. Фотосопротивление помещают в среднее положение относительно источника света и это положение не меняют до конца опыта.

3. Изменяют напряжение, подаваемое на фотосопротивление. Соответствующие показания вольтметра и микроамперметра записывают в таблицу 4.

4. Повторяют пункт 3 при двух других расстояниях фотосопротивления от источника света.

5. Строят три графика зависимости J от U при постоянной освещенности и график “темнового тока” от U. Графики строят на одних осях. Каждый график вольт-амперной характеристики состоит из двух зависимостей:

а) графика "темнового тока" (общий для всех трех вольт-амперных характеристик);

б) графика тока при освещении

Таблица 4.

 

для «темнового тока» для тока при освещении
U (B) 0 (мкА) U (B) J1 (мкА) r1= (м) J2 (мкА) r2= (м) J3 (мкА) r3= (м)
       

 

 

ОСНОВИ ТЕОРІЇ ТРАНСПОРТНИХ ПРОЦЕСІВ ТА СИСТЕМ

 

Методологією вивчення функціонування такої складної системи як транспортна має бути системний підхід, що визначає систему, як комплекс функціонально взаємопов’язаних елементів (підсистем).

З позицій системного підходу транспортна система взагалі і зокрема залізнична транспортна система - це сукупність пристроїв, що призначені для виконання всіх операцій по транспортуванню вантажів і пасажирів і представляє систему великої розмірності. Таку унікальну систему , як єдине ціле, можливо дослідити з метою виявлення тільки самих загальних закономірностей її функціонування. Тому для більш детального дослідження проводять її декомпозицію на підсистеми меншої розмірності, що виконують обмежений склад операцій перевізного процесу (залізничні напрямки, вузли, ділянки, технічні станції, локомотивні і вагоні депо та інше). Взаємодія підсистем в часі і просторі визначається сумісністю транспортного процесу, що є неперервним, і регулюється нормативно - технологічними документами - планом формування поїздів для мережі залізниць і її напрямків та графіком руху пасажирських і вантажних поїздів.

Найбільш поширеними математичними методами, що використовуються при вивчені ОТТПС є теорія ймовірностей і математична статистика, теорія масового обслуговування, комбінаторний аналіз, методи лінійного і нелінійного програмування, теорія графів, імітаційне моделювання.

Конспект лекцій, що пропонується у даному виданні, не може розглядатися як повна заміна аудиторного лекційного курсу, а призначений переважно для допомоги студентам в більш якісному засвоєнні курсу, а також при самостійному вивченні деяких тем у випадках неповної відвідуваності.

 









Дата добавления: 2015-03-07; просмотров: 716;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.