Які опускають на колоні труб

Сучасний випробувач пластів являє собою сукупність апаратів та приладів, які скомпоновані сумісно, для вирішення раніше перелічених завдань, тому їх називають комплектом випробувального інструменту (скорочено - КВІ). Хоча існує низка конструкцій випробувачів, які спускають у свердловину на колоні труб, принципові схеми їх суттєвої різниці не мають.

 

Розмірний ряд КВІ складається з трьох основних типорозмірів:

1) КВІ-2М-146 для випробування свердловин діаметром від 190 до 295 мм;

2) КВІ-2М-95 для випробування свердловин діаметром від 118 до 161 мм;

3) КВІ-2М-65 для випробування свердловин діаметром від 75 до 112 мм.

Найчастіше у практиці буріння застосовуються випробувачі КВІ-2М-146, тому у подальшому детально буде розглядатись його конструкція та принцип дії, а у решти через відсутність важливих конструктивних відмінностей будуть відзначені тільки особливості використання.

Випробувач КВІ-2М-146 призначений для випробування свердловин у один або два повні цикли при максимальному перепаді тиску на пакері до 35 МПа і вибійній температурі до 170 0С. Випробувач забезпечує необмежений приплив пластового флюїду, опускається на колоні труб, працює з опорою на вибій, ізолює випробовуваний пласт зверху. При включенні у компоновку випробувача опорного якоря, пакеровку можна здійснювати на будь-якій заданій глибині, не прив’язуючись до вибою свердловини. Найпростіша компоновка випробувача зображена на рисунку 2.5.

 

1-опорний башмак; 2-хвостовик; 3-фільтр; 4-пакер; 5- безпечний перевідник; 6-гідравлічний яс; 7-випробувач пластів гідравлічний; 8,10-перевідник для глибинних приладів; 9-запріно-поворотний клапан; 11-циркуляційний клапан; 12-бурильні труби ; І,ІІ,ІІІ.ІV- глибинні манометри

Рисунок 2.5-Схема компоновки випробувального інструменту КВІ-2М-146.








Дата добавления: 2015-03-07; просмотров: 614;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.