Методичні рекомендації

У ході семінару необхідно розглянути поняття робочого часу, часу відпочинку, а також дослідити види кожного з цих інститутів. Трудова дисціпліна, як інститут трудового права регламентується Кодексом законів про працю та локальними нормами кожного підприємства – Правилами внутрішнього трудового розпорядку.

Оплату праці треба дослідити в наступних аспектах:

- дати поняття;

- визначити види зарплатні (основна та додаткова);

- розглянути системи оплати праці.

Під час розгляду питання «Праця молоді. Пільги для працівників, що поєднують роботу з навчанням» закцентувати увагу на праці неповнолітних працівників, а також на пільгах, які надаються працівникам, що поєднують роботу з навчанням.

Окремо зупинитися на висвітленні питання щодо відповідальності в трудових правовідносинах. В рамках цих правовідносин застосовується матеріальна та дисціплінарна відповідальність. При розгляді дисціплінарної відповідальності звернути увагу на види, а також порядок накладання та зняття дисциплінарних стягнень.

При підготовці до останього питання рекомендуємо почати з виявлення ознак індивідуальних та колективних трудових спорів, розглянути особливості їх правового регулювання, а також органи, які можуть розглядати ці спори

 








Дата добавления: 2015-03-03; просмотров: 518;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.