Управлінського та обслуговуючого персоналу школи

Основним напрямом витрат по школі є фонд заробітної плати, який складається з трьох елементів:

- педагогічного персоналу;

- адміністративно-управлінського персоналу;

- обслуговуючого персоналу.

Фонд заробітної плати вчителів планується у розрізі трьох складових системи заробітної плати:

- оплата навчальних годин;

- доплата за перевірку зошитів;

- інші додаткові доплати.

Планування фонду оплати педагогічного навантаження здійснюється в розрізі груп класів, виходячи із кількості педагогічних ставок та середньої ставки заробітної плати вчителя в місяць. Розрахунок річного фонду заробітної плати проводиться в розрізі двох періодів – за січень-серпень і вересень-грудень. Це пов’язано з тим, що з початком кожного навчального року, як правило, змінюється кількість класів у кожній навчальній групі. По міських школах планування річного фонду оплати педагогічного навантаження проводиться на 8,5 і 3,5, а по всіх інших школах – на 8 і 4 місяці.

Фонд заробітної плати за перевірку зошитів планується в розрізі груп класів шляхом множення кількості класів у даній групі на середні витрати за перевірку зошитів на один клас. По міських школах планування річного фонду доплати за перевірку зошитів проводиться на 8,5 і 3,5, а по всіх інших школах – на 8 і 4 місяці.

Планування річного фонду інших додаткових доплат вчителів здійснюється шляхом множення місячної суми додаткових доплат на 12 місяців.

Планування річного фонду заробітної плати адміністративно-управлінського персоналу школи здійснюється шляхом множення кількості посад на середню ставку заробітної плати згідно з штатним розписом і на 12 місяців.

Річний фонд заробітної плати обслуговуючого персоналу планується на підставі штатного розпису шляхом множення кількості посад на середню ставку заробітної плати і на 12 місяців.

Звичайно видатки по економічній категорії “Оплата праці працівників бюджетних установ” залежать від кількості посад у школі. Кількість посад визначається за встановленими нормативами і залежить від кількості класів і учнів.

 








Дата добавления: 2015-02-28; просмотров: 811;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.