Нерівномірність газоспоживання та методи її компенсації

У години приготування і споживання їжі витрати газу є вищі, ніж в інший час доби. У вихідні дні витрата газу вище, ніж у будні. Взимку витрата газу завжди більше, ніж влітку, коли вимикається опалювальна система. Оскільки газ по газопроводу подається в одному і тому ж об’ємі, виходячи з середньогодинної витрати, то в одні періоди часу (вдень, у вихідні та недільні дні) можлива його нестача, а в інші (вночі, в будні) – надлишок. Щоб газопостачання споживачів було надійним, надлишок газу необхідно десь акумулювати, з тим щоб видавати його в газову мережу в періоди пікового газоспоживання.

Для компенсації нерівномірності споживання газу протягом доби, тижня широко використовується метод його акумулювання в останній ділянці газопроводу. Для компенсації добової нерівномірності газоспоживання використовують також газгольдери високого і низького тиску – судини спеціальної конструкції.

Для покриття сезонної нерівномірності газоспоживання потрібні великі сховища. На газгольдери в цьому випадку витрачається занадто багато стали і потрібні значні площі для їх установки. Тому компенсацію сезонної нерівномірності газоспоживання здійснюють за допомогою підземних сховищ, питома витрата металу на спорудження яких в 20...25 разів менше.

 








Дата добавления: 2015-02-25; просмотров: 1188;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.