Естафета

Проведення естафети спрямовано на: виховання в учнів таких важливих рис характеру, як сміливість, рішучість, наполегливість, спритність, витрива-лість; сприяння зміцненню фізичного здоров'я; розвиток тактичного мислення, вміння в обмежений час приймати рішення і діяти в складних обставинах.

Щоб гра пройшла повчально і цікаво, необхідно здійснити організаційну та підготовчу роботу, яка включає ряд заходів. Перш за все, створюється суддівсь-ка група, яка керує грою, в складі головного судді і його помічників (вони виби-рають місце проведення, готують учасників і матеріальне забезпечення, облад-нують місце проведення естафети). На додатковій до плану схемі, графічно на-носяться: вихідний рубіж, маршрути прямування, рубежі виконання учбових питань та кінцевий пункт. Вказуються матеріальні і імітаційні засоби, необхідні для забезпечення учасників гри і для обладнання рубежів, маршрутів ділянок.

Керуючий грою, призначений начальником ЦЗ школи, готує для неї своїх помічників, тобто суддів. Вони вивчають план проведення естафети, старанно розглядають кожне учбове питання, дії свої і учасників. Потім на місцевості організовують два-три тренування по учбовим питанням на кожному рубежі.

Приклади проведення комбінованої естафети:

1-й варіант (при хорошій погоді).Команда з 5 чол. від класу. Перший етап– 1 чоловік – біг від старту, кидання м'яча у баскетбольний щит, подолання перешкод. Другий етап– 1 чоловік – одягання протигазу і біг в ньому до ІІІ етапу. Третій етап– 3 чоловіки – дії санітарного посту. Санітари у проти-газах біжать до "потерпілого", одягають на нього протигаз, надають першу медичну допомогу і виносять його з осередку ураження. Команда оцінює-ться по загальному часу, який був витрачений під час змагання, з урахуван-ням балів на кожному етапі. Крім того, можуть бути включені і інші етапи для відпрацювання психологічної, фізичної витримки і силової підготовки, при діях у НС.

2-й варіант (при складних метеорологічних умовах, проводиться у закри-тому приміщенні).Команда 5 чол. Учасники шикуються на одній лінії дво-ма групами у колону по одному. За командою "Гази!Вперед!", перші учас-ники від кожної групи одягають протигази, біжать вперед, підбігаючи до перешкоди (турнік), знімають протигази, підтягуються 5 разів, і поверта-ються до своєї команди. Як тільки вони перетнуть лінію фінішу (старту), наступні учасники одягають протигази і виконують всі вправи цієї естафети. Команда оцінується за загальним часом і кількістю помилок при виконанні нормативу одягання протигазу.









Дата добавления: 2015-02-25; просмотров: 559;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.