Технологія вирощування овочевих культур із використанням крапельного зрошення

Узагальнені технології, що розроблені в Україні вченими Інституту гідротехніки і меліорації УААН, Інституту південного овочівництва і баштанництва УААН, Інституту землеробства південного регіону УААН [145] та ін. для вирощування томатів, огірків, перця солодкого, цибулі ріпчастої, озимої цибулі, пізньої і кольорової капусти, моркви, цукрової кукурудзи та кабачків [144]. Технології вирощування овочів вміщують, в основному, такі види робіт:


1. Вибір ділянки. Біологя культур.

2. Підготовка грунту. Попередники.

3. Система добрив.

4. Висадка розсади.

5. Доглядання посівів.

6. Боротьба із бур'янами.

7. Боротьба із шкідниками.

8. Хвороби рослин.

9. Сортовий склад рослин.

10. Режим зрошення рослин.

11. Збирання урожаю.


Завданням на самостійну роботу до розділу 3.1 є підготовка реферату, в якому надається узагальнення і аналіз вищеописаних, а також інших меліоративних технологій, визначення їх мети, задач, технологічного процесу, умов впроваджнення, оцінки їх ефективності, перспектив розвитку і вдосконалення. Визначити наскільки в розглядаємих меліративних технологіях відображений алгоритм розробки технологій меліорації ландшафту. Сформулювати свій варіант алгоритму розробки меліоративної технології для одного із видів ландшафтних меліорацій (див. с.20), продовжити свій реферат.








Дата добавления: 2015-03-20; просмотров: 732;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.