Герпетичрий гепатит

При внутріутробному зараженні плоду вірусом простого герпесу настає мимовільний викидень або народжується дитина з ознаками генерализованной инфек-ции. Ураження печінки в цих випадках слід розглядати по суті як прояв герпетичного сепсису. Стан дітей після народження важкий. Явища гепатиту можуть виникати відразу після народження, але іноді їх поява затримується на 5-7 днів. Жовтяниця частіше буває помірною, але іноді - яскравою. На шкірі і слизових оболонках непостійно виявляються герпетичні висипання. Можливі також явища менінгоенцефаліту, кератокон'юнктивіту, хоріоретиніту, інтерстиціальної пневмонії ураження шлунково-кишкового тракту На висоті захворювання - стан септичний; висока лихоманка, судоми, менінгеальний синдром, зміни на шкірі і слизових оболонках за типом виразково-некротичних проявів і висипанями. У сироватці крові високий вміст білірубіну за рахунок підвищення конъюгированной і некон'югованій фракції, помірно підвищена активність печеночнок-леточних ферментів, низький показник протромбинового індексу. Перебіг хвороби, як правило, важкий летальний результат настає протягом 5-10 днів при явищах коми і геморагічного діатезу.

Діагноз ставиться по наявності тих, що групуютьця бульбашкових висипань на шкірі, слизових оболонках у матері і у дитини, загального важкого стану з лихоманкою, жовтяницею, гепатоспленомегалією, ураженням ЦНС, очей, легенів а також по виділенню вірусів з шкірних уражень і збільшення титру специфічних антитіл, виявляемих в РСК, ІФА.

Лікування. Як етіотропні засоби рекомендується призначати ацикловир з розрахунку 15 міліграм/кг маси тіла в добу протягом 7-10 днів, зовиракс в тому ж дозуванні, лейкоцитарний інтерферон по 1 млн ЕД внутрішньом'язово або внутрішньовенно протягом 5-10 днів. бонафтон, виразол специфічні імуноглобуліни. Для иммунокоррекции застосовують тактивин, нуклеинат натрію, левамізол і інші.








Дата добавления: 2015-03-19; просмотров: 523;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.