Очищення дерев від гілок машинами

Машини для очищення дерев від гілок дають змогу повністю механізувати цей процес, суттєво підвищити продуктивність і уникнути ручної праці. Машинне очищення дерев від гілок виконується виключно на відвантажувальних пунктах або поблизу них.

Гілкозрізувальна машина ЛП-30Б призначена для зрізування гілок з попередньо звалених і сформованих у пакети та штабелі дерев хвойних порід з середнім об’ємом стовбура 0,14-0,3 м3. Операція здійснюється методом протягування дерева за верхівку або за відземок.

Гілкозрізувальна машина ЛП-30В – модернізований варіант ЛП-30Б. Вона призначена для зрізування гілок дерев хвойних і м’яколистяних порід з середнім об’ємом стовбура 0,14-0,35м3.

Гілкозрізувальна машина ЛП-33 служить для зрізування гілок з попередньо звалених і сформованих у пакети та штабелі дерев хвойних та листяних порід з середнім об’ємом стовбура 0,35-0,8 м3.

Гілкозрізувальна машина ЛП-51 служить для очищення від гілок дерев діаметром до 75 см у відземку, що складені у пакети чи штабелі, а в окремих випадках – на лісосіці після звалювання дерев і пакетування їх ЗПМ ЛП-19 (ЛП-19А). Машину можна експлуатувати на рівнинній і пагорбистій місцевості зі схилом до 150, а у вологу погоду і взимку – до 100.

Гілкозрізувальну машину встановлюють проти штабеля так, щоб відземки дерев знаходилися зі сторони кабіни трактора, навівши розкриті ножі гілкозрізувальної головки на дерево і щільно охопивши стовбур. Збільшуючи оберти двигуна, дерево підводять і обертають так, щоб вісь стовбура і вісь стріли були в одній вертикальній площині. Захоплювач просовується до ножової головки і важелями зрушує стовбур. Переміщуючись за стрілою, захоплювач протягує дерево через гілкозрізувальний вузол і вводить його в приймальну головку. Далі усе повторюється спочатку.

Рис. 31. Самохідна гілкозрізувальна машина ЛП-ЗОБ: 1 - прийомна головка; 2 - захоплювач; З - кронштейн; 4 - поворотна стріла; 5, 7 - блоки; 8 - кожух; 9 - карданний вал; 10, 12 - гідроциліндри; верхня балка; 13 - лебідка; 14 - розкос; 15 - обіймиця блоків; 16 - бугель; 17 - кронштейн; 18 - огорожа; 19 - опора; 20 - кожух; 21 - гілкозрізувальна головка

Рис. 32. Основні положення дерева при зрізуванні гілок машинами циклічної дії (з перехопленням): а – початок другого циклу; б - початок третього або чергового циклу.








Дата добавления: 2015-03-14; просмотров: 868;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.