Відводи розширення колії і підвищення зовнішніх рейок

Для плавного руху поїздів необхідно правильно відвести розширену колію на кривій до нормальної ширини на прямій ділянці, а також підви­щення зовнішньої рейкової нитки до рівня на прямій ділянці.

Відводи підвищення зовнішньої рейкової нитки кривої і зміна шири­ни міжколійя плавно здійснюється в межах перехідної кривої про­порційно зміні радіуса, а за її відсутності чи недостатньої довжини — про­тягом прямої з ухилом 0,001.

Початок і кінець відводу підвищення мають співпадати з початком і кінцем перехідної кривої. У разі відсутності перехідних кривих нормальні відводи підвищення виконуються за умови, якщо довжина прямої ділян­ки між цими відводами буде не менше 25 м (рис. 2.102). У разі недостат­ньої довжини прямої вставки для відводу підвищення з ухилом 0,001 доцільно скоротити довжину цієї ділянки до 15 м або відвід підвищення зробити більш крутим, але не більшим 0,003. Якщо пряма ділянка

довжиною 15 м не виходить, то підвищення залишається на всій довжині прямої вставки за однакових радіусів обох кривих. Якщо радіуси кривих різні, то більше підвищення плавно (не більше 0,001) зменшується на прямій вставці до меншого підвищення (рис. 2.103).

На вставках між зворотними кривими за відсутністю перехідних кри­вих чи при їх недостатній довжині нормальні відводи підвищення викону­ються за умови, що довжина між відводами буде не менше 25 м. Щоб збе­регти цю довжину прямої вставки відводи роблять з крутішим ухилом не більше 0,003 (рис 2.104). Якщо довжина прямої вставки буде недостатньою, то між кінцями відводів залишається пряма ділянка довжиною 15 м, а відво­ди робляться з ухилом до 0,003 так, щоб на початку кругової кривої підви­щення було не меншим половини повного підвищення (рис. 2.105).

Відводи ширини колії на кривих до нормальної на прямих ділянках виконують посуванням внутрішньої рейкової нитки не більш як на 1 мм на 1 погонний метр.








Дата добавления: 2014-12-18; просмотров: 1596;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.