Обґрунтування вибору системи моделюванні хіміко-технологічних систем для розрахунку параметрів ректифікаційної колони

 

Для моделювання процесу ректифікації нафти в колоні К-2 обрана одна із кращих моделюючих програм - Hysys.

Aspen HYSYS використовують як засіб побудови стаціонарних моделей при проектуванні технологічних процесів, для моніторингу стану устаткування і виявлення несправностей, для оптимізації технологічних режимів, бізнес - планування й керування активами.

З використанням HYSYS можна проводити розрахунки ректифікаційних колон довільної конфігурації, включаючи колони з рідинами, що розшаровуються на тарілках та з хімічними реакціями на тарілках; нафтових колон, гідравліки ректифікаційних колон із сітчатими, клапанними й ковпачковыми тарілками, і насадочних колон.

HYSYS Crude Module дозволяє задавати в програмі зразки нафти й моделювати колони АВТ. В HYSYS Crude Module вводяться дані розгонів, потім зразок нафти розбивається на псевдокомпоненти для пророкування транспортних і термофізичних властивостей потоків.

Вихідними даними для розрахунку зразка нафти є крива розгону. Бажана наявність також залежної кривої молекулярної ваги, незалежної кривої щільності й двох незалежних кривих в'язкості при різних температурах. Точність розрахунку підвищується, якщо відомо молекулярну вагу й щільність усього зразка. Бажана наявність експериментальних даних по змісту легких фракцій.

Програма розрахує сполуку нафти, інші (не задані користувачем) властивості й побудує композитну криву розгону з обліком всіх уведених даних. Повністю певні псевдокомпоненти можна інсталювати у потік і використати в будь-якій схемі.

 








Дата добавления: 2014-11-30; просмотров: 1088;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.