Світовий фрахтовий ринок. Світовий фрахтовий ринок являє собою сферу контрактів між виробником продукції транспорту, що пропонує транспортну послугу

Світовий фрахтовий ринок являє собою сферу контрактів між виробником продукції транспорту, що пропонує транспортну послугу, і споживачем, пред'являє попит на даний специфічний вид товару. Цьому ринку належить головне місце в формуванні єдиної транспортної системи, на нього припадає 80% усього вантажообігу світової торгівлі.

Ринок морських перевезень можна класифікувати:

• За типами фрахтуємих судів - на ринки суховантажного і танкерного тоннажу. Велика роль належить танкерним судам, на які припадає 70% усього тоннажу, хоча спостерігається яскраво виражена тенденція до його скорочення. Суду універсального типу для перевезення генеральних вантажів становлять 13,8%, а контейнеровози - 6,4%.

• За видами сполучення - ринки трамповими і лінійного тоннажу.

• За видами суден - рейсового і орендованого тоннажу.

• З географії - на секції: північноєвропейський, середземноморський, далекосхідний, північноамериканська, південно-американський.

• За пропозицією транспортних послуг.

Основною міжнародною угодою, що визначає взаємини учасників договору морського перевезення і правовий статус коносамента, є Брюссельська конвенція про уніфікацію деяких правил про коносаменті (1924). Найбільш активно ведуться перевезення зовнішньоторговельних вантажів у кореспонденції з портами ФРН, Фінляндії, Данії, Туреччини, Італії, Великобританії, Греції, Швеції, Голландії, Бельгії, Польщі, Болгарії, Китаю, Японії.








Дата добавления: 2014-12-14; просмотров: 517;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.