Сервіс вантажних перевезень. Міжнародні вантажні повідомлення

Міжнародні вантажні повідомлення. При будь-якій зовнішньоторговельній угоді проданий товар потрапляє у сферу міжнародного обігу. За допомогою коштів транспорту товар переміщується від місця його виробництва до пункту споживання. При цьому транспорт як би продовжуєпроцес виробництва товару в у межах сфери обігу, додаючи до його початкової вартості (ціною), вартість (ціну) виробленої транспортної продукції під час переміщення.

Світова торгівля генерує більші потоки товарних мас між країнами, регіонами і континентами. В обслуговування міжнародної торгівлі між країнами, відділеними один від одного морями й океанами, незамінний морський транспорт, який по праву вважається найбільш універсальним і ефективним засобом доставки великих мас вантажів на далекі відстані. Цей вид транспорту забезпечує перевезення більше 80% обсягу міжнародної торгівлі. Вантажовласники оплачують судновласникам у вигляді фрахту за перевезення вантажів. Основну частину міжнародних морських вантажопотоків складають масові наливні і навалочні вантажі: Сира нафта, нафтопродукти, залізна руда, кам'яне вугілля, зерно. Серед інших вантажів морської торгівлі виділяються так звані генеральні, або тарно-штучні вантажі, тобто готова промислова продукція, напівфабрикати, продовольство.

Серйозним конкурентом морському транспорту в міжконтинентальних перевезеннях цінних вантажів останнім часом став повітряний транспорт. Залізничний, річковий та автомобільний транспорт широко використовуються у внутрішньоконтинентальній зовнішній торгівлі. Всі вантажні перевезення обслуговує величезна кількість людей та машин. Починаючи з простих СТО закінчуючи величезними машинами, що завантажують на судно вантажі.

 








Дата добавления: 2014-12-14; просмотров: 533;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.