Витратний та ринковий підхід до встановлення ціни на виконання перевезень.

Витратний підхід заснований на припущенні, що вартість перевезення дорівнює вартості витрат на його використання, доведення до робочого стану й амортизацію. Цей підхід до розрахунку вартості влаштовує покупця, тому що він може документально відстежити витрати на використання послуг перевезення, таким чином, переконатися, що ця вартість виправдана. Але він не вигідний для продавця, оскільки останній одержить суму, рівну тільки понесеним витратам за надання послуг перевезення, тобто без прибутку.

Порівняльний (ринковий) підхід до встановлення цін на виконання перевезення припускає використання прийому порівняння послуг. Сутність підходу полягає в порівнянні послуг, що надаються іншими компаніями, з аналогічними по призначенню, якості і корисності послугами, які були надані на цей час на аналогічному ринку.

Цей підхід дає так звану "справедливу ціну", тобто таку ціну, за яку продавець, який володіє інформацією про ринкову вартість аналогічних послуг, готовий їх, а покупець, який також володіє повною інформацією про вартість таких послуг і ринкову вартість аналогічних послуг, готовий скористатися саме вашими послугами перевезення. Тобто ціна встановлюється ринком і влаштовує як продавця, так і покупця.

 








Дата добавления: 2014-12-14; просмотров: 854;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.