Схема занять лікувальною гімнастикою при шийно-грудній радикулопатії. Завдання: загальнотонізуючий вплив, зменшення або зняття болю й отерплості в ділянці шиї, голови, лопатки

Завдання: загальнотонізуючий вплив, зменшення або зняття болю й отерплості в ділянці шиї, голови, лопатки, плечових, ліктьових суглобів, пальців, поліпшення крово- і лімфообігу,' стимуляція тканинного обміну, збільшення рухливості в шийному відділі хребта, відновлення рухливості руки в плечовому суглобі, зняття застійних явищ у зоні збудженого нерва, відновлення функцій верхніх кінцівок й у шийному відділі хребта.

Вихідні положення: полегшені сидячи за столом, рука на столі, сидячи, стоячи, біля гімнастичної стінки, виси. Елементарні гімнастичні вправи для верхніх і нижніх кінцівок, тулуба, вільні, без зусилля, на розслаблення й розтягання, дихальна гімнастика, вправи з обтяженням й опором чергувати з вправами на розслаблення м'язів, також рекомендуються змішані виси, ловлення м'яча, вправи біля гімнастичної стінки. Необхідні вправи для тре­нування вестибулярного апарату й на рівновагу, спеціальні вправи для паль­ців і кисті. Темп середній, амплітуда повна. Виконувати вправи м'яко, рит­мічно, з поступовим ускладненням. Тривалість 30—40 хв.

Лікувальний масаж при радикулопатіях показаний у підгострих стадіях. При радикулопатії в шийно-грудному відділі хребта впливають на паравер-тебральні зони верхньогрудних (Т1-Т6), нижньошийних (33—37) хребців, а також на рефлексогенні зони грудної клітки. Здійснюється масаж лопатко­вих ділянок, міжреберних проміжків, груднино-ключично-соскоподібних м'язів, струс фудної клітки. Вибірково впливають на больові місця і точки міжостистих проміжків паравертебральної ділянки шиї, лопаткової зони й плечового суглоба, а також надключичних зон трапецієподібного м'яза.








Дата добавления: 2014-12-14; просмотров: 556;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.