Перші небезпеки

Нічого немає гірше, ніж зіпсований настрій, коли який-небудь компонент згорає ще до зборки готового ПК. Тут на шляху збирача виникають такі небезпеки як статичний ток, фізичні пошкодження від падіння або надмірного застосування сили.

Статичний ток. Електростатичний розряд може легко спалити компонент, хоча ця небезпека в багатьох посібниках по зборці занадто перебільшена. Дійсно, деякі досвідчені збирачі ПК приймають серйозні запобіжні заходи проти статики. Але навіть якщо розряд виникне, то він, швидше за все, піде в «землю» комп'ютера, ніж на чутливі деталі.

Засоби попередження статичного розряду дуже прості. Досить просто доторкнутися до «землі», наприклад, до батареї, і зняти розряд. Ризик накопичення статики підвищується, якщо в кімнаті використовується килимове покриття (без спеціальної обробки) або повітря в приміщенні дуже сухе. В таких випадках можна порекомендувати використовувати спеціальні антистатичні килимки під робочим місцем або зволожувач повітря. В промислових умовах зборки використовуються спеціальні антистатичні браслети, їх можна застосовувати і в домашніх умовах.

Падіння комплектуючих. Начебто, достатньо просто нічого не упускати. Але комплектуючі виходять з ладу з цієї причини частіше, ніж від статичних розрядів. Скажімо, під час установки легко упустити жорсткий диск або інші компоненти з робочого столу. Поради тут прості: не потрібно класти комплектуючі на край столу. Деталь з упаковки потрібно діставати безпосередньо перед встановленням.

Пошкодження при зборці. Багато роз'ємів не вимагають особливої сили, щоб вставити деталь. Але далеко не всі. Нижче буде спеціально відзначено, де доведеться докладати силу.








Дата добавления: 2014-12-11; просмотров: 777;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.