Україна в роки Першої світової війни. Основні воєнні дії на території України. Українські січові стрільці.

Росія, Галичина, Буковина хотіли заволодіти Закарпаттям. Австро-Угорщина – Поділля і Волинь.

Початок війни на українських землях був вдалим для російської армії Галицька битва (23 серпня-вересень 1914р) окупували Галичну і Буковину. У березні 1915 р. після 6-тимісячної облоги, росіяни захопили австрійську фортецю Перемишль. Але на допомогу австрійцям прийшли німці і мусили Рос. Армію залишити Галичину.

Уході цієї наступальної операції в складі австрійської армії особливо відзначився Легіон Українських січових стрільців(УСС), який нарахував 2.5 тис вояків. Стрільці найбільше прославилися в боях за гору Маківка у квітні 1915р.

22 травня – червня 1916р – Брусиловський прорив. – це наступальна операція рос. Військ пн.-зх фронту під командуванням генерала Бруслова росіяни знову захопили Сх.. Галичини, але без Львова, Пн. Буковини.

В червні 1917р. – наступ рос. Військ у Львівському напрямку, який завершився втратою Галичини та Буковини Росією. Війна набула позиційного характеру.

 








Дата добавления: 2014-12-11; просмотров: 1292;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.