Тема 3. Інформаційна політика міжнародних організацій

Інформаційна політика міжнародних організацій системи ООН (ЮНЕСКО, МВФ, МБРР, ФАО). Система документації ООН. Діяльність ООН у галузі інформації та комунікації. Інформаційна політика ООН і стратегія її реалізації. Інформаційна практика департаментів і місій ООН. Основні напрями діяльності бібліотеки ООН ім. Дага Хамершельда. Діяльність Національної бібліотеки України імені В.І. Ве-рнадського як депозитарію ООН.

Програмні документи ООН про міжнародну комунікацію і світовий розвиток. Участь країн-членів ООН в інформаційних програмах. Використання ресурсів Інтернет для розширення доступу до публікацій і документації ООН.

Міжнародна інформаційна політика ЮНЕСКО. Програмні документи і принципи. Нова комунікаційна стратегія ЮНЕСКО. Всесвітні доповіді ЮНЕСКО з комунікації та інформації. Міжнародні інформаційні програми ЮНЕСКО. Програма ЮНЕСКО “Інформація для всіх”.

Діяльність неурядових інформаційних організацій, їхнє співробітництво з ООН. Участь транснаціональних корпорацій у міжнародному обміні інформацією, системи і моделі інформаційного управління в міжнародних відносинах.

Міжнародне бібліотечне співробітництво. Основні напрями діяльності Міжнародної федерації бібліотечних асоціацій та установ – ІФЛА, Міжнародної федерації інформації і документації – ФІД, Міжнародної організації зі стандартизації – ІСО.

 

Завдання до самостійної роботи

1. Охарактеризуйте інформаційну стратегію ООН.

2. В яких підрозділах ООН пріоритетною є інформаційна діяльність?

3. Здійсніть аналіз основних напрямів діяльності бібліотеки ООН і НБУВ як депозитарію ООН в Україні.

4. Охарактеризуйте концептуальні засади програми ЮНЕСКО “Інформація для всіх”.

5. Виконайте порівняльний аналіз інформаційних ресурсів ЮНЕСКО.

 

Семінарське заняття № 2








Дата добавления: 2014-12-10; просмотров: 2449;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.