ТЕСТ ВИБІРКОВОГО КОНТРОЛЮ БАНКІВСЬКИХ ДОКУМЕНТІВ НА ВІДПОВІДНІСТЬ

№ з/п Елемент вибірки (дата) Відповід­ність дати в банків­ській ВИПИСЦІ даті додатка до неї Відповід­ність суми в банків­ській виписці сумі додатка до неї Відповід­ність суми цифрами в платіжному дорученні сумі прописом Відповід­ність суми отриманих коштів у касовому звіті і виписці банку Відповід­ність суми зданого виторгу в касовому звіті і виписці банку Разом відхилень за еле­ментом вибірки При­мітки
1.                
2.                
3.                
4.                
5.                
6.                
і т. ін.              
Разом відхи­лень за кож­ним рівнем контролю              
                   

Примітка: Якщо відхилень за одним елементом більше трьох, то варто прове­сти тести по суті

Виконав ___________________

Перевірив _________________

Ознайомився_______________

Перевіряючи відповідність залишків у регістрах синтетичного й аналітичного обліку безготівкових коштів в іноземній валюті, необхідно пам'ятати, що, згідно з Положенням (стандартом) бухгалтерського обліку 21 "Вплив змін валютних курсів", монетарні статті в іноземній валюті на кожну дату балансу відображаються з вико­ристанням валютного курсу на дату балансу, а визначення курсових різниць за мо­нетарними статтями в іноземній валюті проводиться на дату здійснення розрахунків і на дату балансу.

Тому при перевірці достовірності інформації за господарськими операціями по розрахунках грошовими коштами в іноземній валюті необхідно перевірити правиль­ність застосування валютного курсу, встановленого Національним банком України, та правильність відображення в бухгалтерському обліку курсових різниць.

Курсові різниці згідно з П(с)БО 21 "Вплив змін валютних курсів" відображають­ся у складі інших операційних доходів (витрат).

Нижче запропоновано робочі документи щодо відображення результатів пере­вірки правильності відображення в бухгалтерському обліку залишків коштів на ва­лютних рахунках в іноземній валюті.

Зразок








Дата добавления: 2014-12-09; просмотров: 875;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.