Геологічна будова. В геологічному відношенні регіони складені переважно породами палеозою, зустрічаються також протерозойські комплекси.

В геологічному відношенні регіони складені переважно породами палеозою, зустрічаються також протерозойські комплекси.

Протерозойські комплекси виходять на поверхню тільки в центральних частинах антикліноріїв. Це сильно метаморфізовані утворення. У верхній частині протерозою зустрічаються давні метаморфізовані морени (тилліти).

Палеозойські відклади представлені потужною товщею різних карбонатних і теригенних порід. В розрізі широко розвинуті ефузиви, внутріформаційні розмиви, перерви в осадконагромадженні та неузгодження.

Мезозойські породи складені вулканогенними відкладами тріасу, континентальними річковими та озерно-болотяними осадами юри, які виповнюють окремі міжгірські западини. Крейдові і палеогенові відклади складають єдиний теригенний комплекс континентального походження, який виповнює окремі міжгірські западини.

Неоген-антропогенові породи зустрічаються в міжгірських западинах, в долинах рік. Це континентальні піски, глини і конгломерати.

Герциніди Східного Казахстану та Алтаю складають Джунгаро-Алтайську область, яка поєднує у собі Джунгаро-Балхашську міогеосинклінальну зону, Іртиш-Зайсанську евгеосинклінальну зону і Рудний Алтай. Основні западини – Прибалхашська, Північнобалхашська (рис. 6.3).








Дата добавления: 2014-12-08; просмотров: 521;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.