Цифрове відео

Цифрове відео - це зображення або серія зображень, інформація в яких зберігається в цифровому вигляді. Воно використовує цифрові сигнали та стандарти, що відрізняються від стандартів телебачення та аналогового відео.

Початком цифрового відео можна вважати 1995 рік, коли був прийнятий міжнародний стандарт запису цифрового відеозображення на магнітну стрічку - Digital Video Cassette (DVC). Цифрова камера записує і представляє оцифроване відеозображення. На стрічці розміщується до 13 Гбайт інформації. Запис проводиться за допомогою компонентного YUV-формату представлення цифрового сигналу з роздільною здатністю 500 рядків/кадр. Це відео можна було вводити в комп’ютер і записувати з нього, а також переводити в аналогову форму. Цифрове відео можна редагувати окремими кадрами без втрати якості. Оцифровування такого відео здійснюється з роздільною здатністю 720Ч576 для Y і 360Ч278 для U і V.

Існують 2 стандарти відеокамер:

1. MiniDigitalVideo (mini-DV) - касета вміщує 13 Гбайт інформації, що відповідає 1 годині відео;

2. Hi-8 - касета з 8-мм плівкою вміщує 2 години відео.

Існує також стандартний інтерфейс IEEE-1394 (Fire Wire) - окрема плата, що дозволяє в реальному часі переносити цифрове відео з відеокамери в комп’ютер і навпаки без оцифровування та інших перетворень (вартість плати складає $700 - $1700).

 








Дата добавления: 2014-12-08; просмотров: 1124;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.