Прикладні пакети електронної пошти

Системи електронної пошти розвивалися переважно в двох окремих середовищах:

в глобальних мережах (ГОМ, WAN-Wide Area Network), де мета полягала в наданні послуг "найменшим загальним знаменником" усім споживачам в світі, в локальних мережах (ЛОМ, LAN-Local Area Network), де необхідно було надати широку за можливостями сервісну програму на певній території групі користувачів.

В результаті такого розвитку користувачі ГОМ зіткнулися з такими недоліками, як складність використання електронної пошти, але могли пересилати електронну пошту кому завгодно. Користувачі ж ЛОМ зіткнулися з тим, що коло адресатів у них було дуже обмежене.

В процесі еволюції програми електронної пошти для глобальних мереж доповнювалися більш зручними інтерфейсами користувача і іншими засобами, тоді як програмні продукти електронної пошти для ЛОМ приймали засоби для пересилання кореспонденції по глобальним мережам.

Зараз засоби електронної пошти досягнули такого рівню, коли більшість систем електронної пошти можуть обмінюватися основними видами кореспонденції з другими подібними системами. Це значить, що якщо, у вас є можливість вибору між різними прикладними пакетами електронної пошти, то рішення необхідно приймати в залежності від того, як ви плануєте користуватись цим пакетом, від того, які розширені можливості він має і наскільки він зручний, а не в залежності від здібності спілкуватися з іншими різними системами. Це не значить, що одні рішення не будуть гірші за другі. Для з'єднання системи електронної пошти на основі ЛОМ з мережею Internet може знадобитися спеціалізований ПК і досить дороге програмне забезпечення.

Приведемо технологію вибору прикладного пакету в залежності від відповіді на наступні запитання.

З ким ви збираєтесь обмінюватись поштою? Як тісно ви "прив'язаний" до цих людей? Що би ви хотіли мати в інтерфейсі користувача? Як багато часу ви проводите у відрядженнях? Ви хочете просто пересилати тексти чи інші дані також?

Багато можливостей є загальними для усіх програм електронної пошти. Деякі ж засоби (наприклад, оцифровку зображення та звуку) можна використовувати тільки при умові, що відправник та отримувач використовують однакове програмне забезпечення і однакові операційні системи. Якщо метою є пересилання усіх видів файлів у вузькому колі друзів, по можливості з найменшою складністю, то ви повинні домовитися зі своїми друзями про використання однієї системи електронної пошти.

Слід підібрати те програмне забезпечення електронної пошти, яке краще всього використовувати і з яким ви почуваєте себе як вдома. Наприклад, коли вам подобається Macintosh, то краще вибрати те, що робить та виглядає як інші програмні продукти для цього типу ПК.

Коли ви часто подорожуєте, то необхідно вивчити системи, що дозволяють підключення портативних комп'ютерів до мережі (навіть через набір номерів) і забирати пошту. Тоді з'явиться можливість читати отриману кореспонденцію та ставити в чергу нові повідомлення, від'єднавшись від мережі.

Наприклад, ви можете подзвонити на комп'ютер в Чікаго, забрати двадцять повідомлень, прочитати їх, відповісти на них, знаходячись на висоті 9000 метрів над Клівлендом, поставити відповіді в чергу , послати цю пошту та забрати новий пакет по прибутті до Вашингтона. Ці системи побудовані на основі поштового протоколу POP, який забезпечує дистанційну взаємодію між робочою станцією та сховищем пошти.

Зараз у експлуатації знаходиться багато програм електронної пошти. Вони служать інтерфейсами або посередниками, тобто програмами, що знаходяться між споживачами та Internet. Сервісна компанія запропонує на вибір декілька різних програм. Всі програми мають багато спільного, тому, засвоївши одну, можливо розібратися з іншими.








Дата добавления: 2014-12-04; просмотров: 714;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.