Адресація електронної пошти

Дійде повідомлення по електронній пошті до адресату, чи ні, залежить майже виключно від того, наскільки правильно побудований адрес. На жаль, адреси електронної пошти набагато складніше звичайних адрес комп'ютерів. Про адресацію в електронній пошті можливо дізнатися в спеціальній літературі; наприклад: The Directory of Electronic Mail Addressing & Networks" (O'Relly & Associates).

Складність адресації зумовлена наступними причинами.

Комунікації електронної пошти більші за комунікації мережі Internet. Електронна пошта повинна адресуватися конкретній особі, а не просто комп'ютеру. Як коментарії в адресі електронної пошти інколи вимагаються особисті імена.

Розглянемо основні правила (технологію) адресації в Internet. Основою всієї пошти є доменне ім'я комп'ютера, яке виступає в ролі поштового агента. Фактично, це все, про що піклується мережа. Доставивши повідомлення у вказаний комп'ютер, мережа свою задачу виконала. Подальший маршрут - піклування цього комп'ютера, але йому потрібна додаткова інформація: як мінімум - ім'я користувача, але краще - максимум даних для маршрутизації пошти в іншу мережу.

Пересилати пошту в інші мережі потрібно за такою технологією: до коду користувача необхідно добавити специфікацію, що встановлена для нього в даній мережі.

Деякі дані адресації для других мереж приведені в Таблиці 2.

Таблиця 2

Мережа Адреса Примітка
America Online Користувач @aol.corn Ім'я користувача прописними буквами без пропусків
Econet Користувач @igc.apc.org  
Genie Користувач @genie.geis  
Geo Net Користувач @geol.geonet.de Для користувачів в Європі
Nasamail Користувач @nasamail.nasa.gov  
Pronet Користувач @tanus.oz.au  
Web Користувач @web.apc.org  

Приведена адресація в Таблиці 2 характерна для простих шлюзів електронної пошти. Більш складніші проблеми пов'язані з адресацією в мережах Bitnet, CompuServe, Fidonet і т.д. розглянуті в спеціальній літературі.

Сформулюємо тепер технологію адресації в Internet.

При пошуку імен в Internet використовується доменна система іменування (Domain Name System - DNS).

Адрес в мережі Internet складається з двох частин: вхідного імені та імені домена. Ці дві частини розділяються знаком @: зліва від нього знаходиться вхідне ім'я, а справа - ім'я домена. Наприклад, адрес peterk @ csn.org. Права частина peterk є вхідним іменем, а csn.org представляє собою ім'я домена.

Локальний сервер (комп'ютер) звертається перед усім до кореневого серверу, тобто комп'ютера, який знає номер, асоційований у вашому імені домена з доменом вищого рівня. Наприклад, для адреси peterk @ csn.org. кореневий сервер повідомляє вашому локальному серверу, який комп'ютер відповідає за домен .org. Після цього локальний сервер з'єднується з комп'ютером .com і запитує, де знаходиться csn. Потім, маючи потрібний повний доменний номер, локальний сервер адресує повідомлення і відправляє його. Ім'я домена описує, де в мережі можна знайти наш комп'ютер. Це ми отримуємо при першому відкритті розрахунку. Internet відшукує ім'я домену, находить асоційований з ним номер (адрес комп'ютера, який працює в електронній мережі) та використовує номер для направлення повідомлення в потрібне місце.

Після вступу в світ електронної пошти користувачу необхідно буде займатися пошуком адреси електронної пошти. Національної реєстрації такої адреси не має. Є декілька спеціалізованих серверів, до яких можливо звернутися з метою пошуку необхідної адреси. Ці сервери відомі як сервери білих сторінок, оскільки вони представляють електронний еквівалент телефонного довідника "Білі сторінки". Однак самий простий та ефективний спосіб отримати потрібний адрес - взяти його з інформації, яка передана безпосередньо вам, будь то візитна картка, телефонний дзвінок, лист, переданий по електронній пошті або листування в телеконференції.

Цей метод отримання адреси електронної пошти має наступні переваги: він гарантує, що ви отримаєте поточний адрес електронної пошти і той, що регулярно перевіряється. Адрес, знайдений в довіднику може бути застарілим. Коли знайти абонента дуже важко, то повідомлений ним адрес, вірогідно відповідає найкращому шляху до його комп'ютера.

Інколи, при спробі вибрати адресу електронної пошти із отриманої пошти, ви можете побачити, наприклад, наступну фразу: JohBigboote. Формат цієї адреси більш складніший, ніж той, що ми розглядали раніше: коментарії <адреса електронної пошти >. Додавати до адреси електронної пошти коментарії дуже приємно. Як і в наведеному прикладі, цим коментарем звичайно є ім'я адресату.








Дата добавления: 2014-12-04; просмотров: 992;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.