Правила застосування символів

Символ призначений для графічної ідентифікації функції, яку він відображає, незалежно від тексту усередині цього символу.

Символи в схемі повинні бути розташовані рівномірно. Слід дотримуватися розумної довжини з'єднань і мінімального числа довгих ліній.

Більшість символів задумана так, щоб дати можливість включення тексту усередині символу. Необхідно дотримуватися встановленої форми символів. Не повинні змінюватися кути і інші параметри, що впливають на відповідну форму символів. Символи повинні бути, по можливості, одного розміру. Символи можуть мати будь-яку орієнтацію, але, по можливості, переважною є горизонтальна орієнтація.

Мінімальна кількість тексту, необхідного для розуміння функції даного символу, слід поміщати усередині даного символу. Текст для читання повинен записуватися зліва направо і зверху вниз незалежно від напряму потоку. Скорочення слів і абревіатури, окрім стандартних і загальноприйнятих, повинні бути розшифровані в нижній частині поля схеми або в документі, до якого ця схема відноситься.

Якщо текст усередині символу перевищує його розміри, слід використовувати символ коментарю. Якщо використання символів коментарю може заплутати або зруйнувати хід схеми, текст слід поміщати на окремому листі і давати перехресне посилання на символ.








Дата добавления: 2014-12-01; просмотров: 657;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.