Призначення та дебіт свердловини

Поєднання обсадних колон різних діаметрів, що становлять конструкцію свердловини, залежить від діаметра експлуатаційної колони.

Очікуваний дебіт свердловини безпосередньо впливає на величину діаметра експлуатаційної колони.

В пошукових свердловинах діаметр експлуатаційної колони залежить від необхідної кількості проміжних обсадних колон, включаючи резервні діаметри, від можливості проведення електрометричних робіт, відбору керна і випробування пластів. Для кріплення таких свердловин допускається використання експлуатаційних колон зменшеного діаметра (114 мм і менше).

В розвідувальних свердловинах конструкція має забезпечувати умови для випробування пластів і наступної експлуатації промислових об’єктів.

У видобувних свердловинах зазори між стінкою та обсадною колоною вибираються меншими, ніж у розвідувальних свердловинах, що стає можливим внаслідок накопичення інформації про умови буріння.

Діаметр експлуатаційної колони розраховується чи підбирається згідно з умовами експлуатації свердловини (виду флюїду, очікуваного дебіту, можливості проведення ремонтних і аварійних робіт тощо).

Діаметр експлуатаційної колони нагнітальної свердловини залежить від тиску, при якому закачується робочий агент (вода, газ, повітря)в пласт і від прийомистості пласта.








Дата добавления: 2014-12-29; просмотров: 880;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.