Конструкція водостоків

Водостоки. З даху заміського будинку за рік стікає в середньому 50-100 м3 талої та дощової води. Якщо цю воду залишити на ділянці, вона може утворювати у дворі калюжі і слизькі полою. Внаслідок чого з часом можуть виявитися ушкодження будівлі через підвищеної вологості навколо фундаменту.

 

зливова каналізація

Для зливової каналізації дощової води використовується труба Uporen 110 мм з високоміцного поліпропілену (ПП) з гладкою

внутрішньої і гофрованої зовнішньої стінками. Зазвичай дренаж і зливову каналізацію прокладають паралельно і під одним кутом (мін. 5мм / м). Якщо стіна фундаменту висока і дренаж прокладений глибоко, то каналізацію дощової води можна прокласти

вище, над дренажною системою. Щоб уникнути вмятостей і пошкоджень труби, грунт під трубою слід ретельно утрамбувати. Трубопровід укладають з ухилом 5 мм / м на вирівняний і ретельно утрамбований шар піску або щебеню товщиною 5-10 см. На ділянці під ринвою зливова каналізація монтується вертикально і забезпечується воронкою для прийому води, що тече по водостічній трубі з даху. За допомогою воронки фільтрується великий сміття і обслуговується сама каналізація. Нижній кінець водостічної труби повинен знаходитися на рівні краю воронки або навіть трохи нижче.

Під воронкою для збори води з даху знаходиться муфта під трубу

d = 110 мм. Повороти і раветвленія трубопроводу робляться при

допомогою гнучких відводів і трійників

Водостоки, місця установки водостічних труб проектуються одночасно з системою зливової каналізації. Труби з'єднуються за допомогою подвійної муфти. У першу від кінця труби канавку вставляється гумовий ущільнювач, і труба до упору вставляється в муфту. Якщо труба не входить в муфту, можна зменшити тертя, змастивши краю муфти спеціальним мастилом.

 

Ливневая канализация. Водоотведение с поверхности участка - водостоки.
Потоки талой и дождевой воды с поверхности грунта отводятся под уклоном в колодец через решётчатую крышку специальными системами называемые водостоки (водоотвод). С помощью водосточной трубы Upоrеn системы ливневая канализация (ливневка), этот колодец может быть соединён напрямую с коллекторным колодцем, либо с ливневой канализации для дождевой воды.
Колодец для дождевого водостока идентичен дренажному колодцу Upоnоr 315. Дождевая вода через решето крышки стекает либо в систему ливневая канализация (ливневка) или в коллекторный колодец в системе водостоков. Ни в коем разе не допускается устройство крышки колодца на пространстве движения транспорта. Крышку, для водостоков, специально делают решётчатой.
Пробив отверстия по специальным меточкам водостоки. При обслуживании трубопроводов (водостоки) регулярно удаляется скопление мусора из дожде приёмных воронок и освобождение колодцев от наносов ила.








Дата добавления: 2014-12-29; просмотров: 780;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.