П − з центральним продуванням.

При такій схемі продування в корпусі долота передбачено центральний отвір та систему каналів, які з’єднують ніпельну порожнину з опорами шарошок, що забезпечує подачу повітря на вибій і охолодження підшипників. Для покращення подачі продувного агента на вибій в центральному отворі встановлюється сопло з приєднувальною різьбою під зворотній клапан (рис 4.54).

Клапан встановлюється в верхній частині ніпельної порожнини долота і фіксується стопорним кільцем. При проходженні повітря або іншого агента тарілка клапана відкривається, пропускаючи його в ніпельну порожнину і дальше через канали на вибій. При відключенні компресора, наприклад для нарощування, зворотній клапан закривається під дією пружини і утворена повітряна подушка запобігає попаданню шламу в опору.

 
 


 
 


► ПГ − з боковим продуванням. Бокове продування характеризується виконанням каналів, які розміщені в приливах лап. В нижній частині каналів встановлюються змінні насадки. Діаметр насадок вибирається в залежності від умов буріння та подачі компресора. В таких долотах передбачено також систему продувних каналів, які забезпечують захист опори від шламу з одночасним її охолодженням. При використанні доліт для буріння в обводнених горизонтах на вихо­дах трьох бокових отворів встановлюються змінні зворотні клапани, які запобігають попаданню шламу в систему каналів при падінні тиску всередині порожнини долота.








Дата добавления: 2014-12-29; просмотров: 688;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.