Кумулятивна граната РКГ-3

Ручна кумулятивна граната РКГ-3 - протитанкова граната спрямованої дії, призначена для боротьби з танками, самохідно-артилерійськими установками, бронетранспортерами і бронеавтомобілями противника, а також для руйнації довгострокових і польових оборонних споруджень.

 

 

1 - корпус;

2 - РЗ;

3 - запал;

4 - рукоятка.

 

Рис. 7 Кумулятивна граната РКГ-3

 

Метання гранати провадиться з різноманітних положень і тільки через укриття. Середня дальність кидка гранати 15-20 м. Вага спорядженої гранати 1070 гр.

При влучені миттєво вибухає, що утворилися при вибуху гази завдяки кумулятивній лійці збираються у вузький пучок, що спроможний пробити броню сучасного танка і знищити усередині його екіпаж і устаткування. Найбільше ефективна дія граната робить при ударі об ціль дном. Напрямок польоту гранати дном уперед забезпечується стабілізатором. Порівняно невеличка вага гранат дозволяє натренованому солдату метати їх на дальності: осколкові гранати - на 40-50м; протитанкову гранату на 15-20м.








Дата добавления: 2014-12-24; просмотров: 878;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.