Сервіс-орієнтована архітектура

Фундаментальною концепцією OGSA є те, що сервісна архітектура складається з компонентів служб GRID, які працюють як спеціальні Web – сервіси, що надають ряд інтерфейсів, що відповідають спеціальним вимогам. SOA визначає, як взаємодіють два обчислювальні об'єкти, для того, щоб один об'єкт дав можливість другому виконати визначену роботу на користь першого. Ця робота співвідноситься з сервісом, а дії сервісу визначаються мовою описів. Кожна взаємодія самостійна і практично не залежить від іншого. Бізнес додатки створюються для автоматизації різних бизнес – процесів, але часто без здійснення в них можливості адаптуватися до потреб, що змінюються; доопрацювання бізнес процесів в даному середовищі, достатньо трудомістке завдання. Все тому, що бізнес додатки традиційно створюються як одиничні, монолітні, такі, що включають всі інструменти. Тому будь – які зміни в них достатньо дорогі і займають багато часу. У середовищі SOA, додатки створюються у вигляді набору сервісів, кожен з яких має свої завдання і властивості. У міру зміни потреб, деякі сервіси можуть додаватися, деякі видалятися або доопрацьовуватися.

Web – сервіси володіють наступними характеристиками:

· Це Інтернет додаток, що виконує спеціальні завдання і що підкоряється стандартним специфікаціям.

· Сервіс є здійснимим, він описується на XML і доступі до нього може бути здійснений за допомогою XML – повідомлень.

· Він може бути анонсований, виявлений і викликаний в розподіленому обчислювальному середовищі.

· Він не залежить від платформи або мови.

Web – сервіс є системою ПЗ, URL якого ідентифікується, а інтерфейси і зв'язки визначені і описані за допомогою XML. Він може бути виявлений іншими системами ПЗ. Ці системи, у свою чергу, можуть взаємодіяти з Web – сервісом, використовуючи XML повідомлення, що передаються за допомогою Інтернет протоколів. Мова описів Web–сервісів (WSDL) фактично є, заснованим на XML, стандартом для опису Web–сервісів. Простий протокол доступу до об'єктів (SOAP) є, заснованим на XML, стандартним мережевим протоколом для обміну повідомленнями між Web – сервісами (описи W3C).








Дата добавления: 2014-12-21; просмотров: 785;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.009 сек.