Протокол SOAP (Simple Object Access Protocol)

SOAP – простий, заснований на XML, протокол, для обміну інформацією в децентралізованому, розподіленому середовищі. SOAP підтримує різні стилі обміну інформацією, включаючи:

· Обмін інформацією, що формується після видаленого виклику процедури. Цей тип обміну робить доступним процес запит – відповідь, в якому крайовий користувач отримує процедурне повідомлення і дає відповідь відповідним повідомленням.

· Інформаційний обмін на основі механізму обміну повідомленнями. Цей тип обміну використовують організації і додатки, яким потрібно обмінюватися бізнес – документами, послане повідомлення не має на увазі негайний відгук на нього.

SOAP характеризується:

· Протокольною незалежністю.

· Мовною незалежністю.

· Незалежністю від ОС і платформи.

· Підтримкою SOAP XML – повідомлень взаємодіючих частин (використовуючи багатоскладну структуру MIME).

Повідомлення SOAP складається з (1) SOAP конверта, який містить дві структури даних, (2) SOAP – заголовка і тіла SOAP і (3) інформації про імена, службовців для їх опису. Заголовок є необов'язковою частиною, він передає інформацію про запит, визначений в тілі SOAP. Наприклад, він може містити інформацію по безпеці, ділову інформацію або профіль користувача. Тіло містить запит Web – сервісу або відповідь на нього.

Специфікація описує структуру і тип даних при обміні повідомленнями, використовуючи XML – схему. Спосіб, в якому SOAP використовується для посилки запитів і отримання відповідей від Web – сервіса:

· Клієнт SOAP використовує документ XML, який узгоджується із специфікацією SOAP і містить запит про послугу.

· Клієнт SOAP посилає документ серверу SOAP, а той обробляє його за допомогою HTTP, HTTPS.

· Web – сервіс отримує повідомлення SOAP, направляє його, у вигляді службового запиту, додатку, що надає запрошувану послугу.

· Відгук від сервісу повертається SOAP серверу, використовуючи SOAP протокол, а це повідомлення повертається SOAP – клиенту, що послав запит.

 








Дата добавления: 2014-12-21; просмотров: 953;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.