Ручні сигнали

Ручними сигналами ставляться вимоги:

1) червоним розгорнутим прапорцем вдень і червоним вогнем ручного ліхтаря вночі – «Стій! Рух заборонено».

За їх відсутності сигнал зупинки подаються: рухом по колу жовтого прапорця, руки чи якого-небудь предмета вдень і рухом по колу ліхтаря з вогнем будь-якого кольору вночі.

2) жовтим розгорнутим прапорцем вдень і жовтим вогнем ручного ліхтаря вночі – «Дозволяється рух із швидкістю, що вказана у попередженні чи у наказі начальника залізниці, а при відсутності цих вказівок – із швидкістю не більше 25 км/год».

Жовтий вогонь застосовується тільки у межах станції. При відсутності вночі ручного ліхтаря з жовтим вогнем сигнал зменшення швидкості на станції може подаватися повільним рухом вгору і вниз ручного ліхтаря з прозоро-білим вогнем. У такий спосіб подається даний сигнал на перегоні вночі.

ДСП, де йому поставлено за обов’язок проводжати поїзди, при відправленні чи прямуванні поїзда по станції без зупинки показує піднятий вертикально на витягнуту руку ручний диск, пофарбований у білий колір з чорною каймою, або згорнутий жовтий прапорець вдень і піднятий ручний ліхтар з зеленим вогнем вночі. Це означає, що поїзд може відправлятися зі станції або прямувати без зупинки із швидкістю, встановленою для проходу по станції.

У такий самий спосіб ДСП зустрічає поїзди, які мають зупинку на станції за розкладом, вдень, а вночі показує піднятий ручний ліхтар з білим вогнем.

Для зупинки поїзда, якщо її немає за розкладом, ДСП показує ручний червоний диск або розгорнутий червоний прапорець вдень і червоний вогонь ручного ліхтаря вночі.

Сигналісти та чергові стрілочних постів зустрічають поїзди у випадку:

1) пропуску по головній колії без зупинки на станції із згорнутим жовтим прапорцем вдень та із прозоро-білим вогнем ручного ліхтаря вночі;

2) приймання поїзда на бокову колію чи з зупинкою на станції – із розгорнутим жовтим прапорцем вдень і з жовтим вогнем ручного ліхтаря вночі.

Сигналісти та чергові стрілочних постів проводжають поїзди, що відправляються зі станції, в усіх випадках – із згорнутим жовтим прапорцем вдень і прозоро-білим вогнем ручного ліхтаря вночі.








Дата добавления: 2014-12-18; просмотров: 2693;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.