Програмний комплекс Топоматик Robur

Програмний комплекс Топоматік Robur - Автомобільні дороги призначений для використання в дорожніх проектних і будівельних організаціях. Крім традиційного функціоналу для роботи з планом, профілем і поперечниками є цілий ряд модулів для вирівнювання покриття, розрахунку дорожнього одягу, оцінки проектних рішень і візуалізації. області застосування.

Топоматік Robur дозволяє автоматизувати наступні види робіт:

• обробка матеріалів геодезичної зйомки;

• проектування міських вулиць і заміських доріг;

• підготовка до виносу проекту в натуру;

• виконання контрольно-виконавчої зйомки.

Топоматік Robur за своєю структурою є універсальною системою проектування об'єктів лінійного типу і дозволяє створювати просторові моделі різного ступеня складності, починаючи від під'їзних шляхів і закінчуючи багатосмуговими дорогами з лотками, бордюрами і місцевими проїздами. Разом з тим, Топоматік Robur має безліч специфічних функцій для вирішення найбільш розповсюджених трудомістких завдань. Наприклад, блок завдань щодо реконструкції дозволяє максимально автоматизувати облік існуючого покриття (підрублювання крайок, вирізка узбіч і багато іншого) і створення картограми фрезерування / вирівнювання, а блок завдань з вертикального планування істотно полегшує проектування водовідводу на міських вулицях і магістралях. Универсальна платформа і спеціалізований функціонал, в поєднанні з продуманим інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом, докладною документацією і налагодженої службою технічної підтримки роблять Топоматік Robur незамінним помічником для проектувальників та будівельників.

Крім того, основна перевага Топоматік Robur - це оперативність і легкість внесення змін до проектної документації, що надає вирішальне значення при погодженні та затвердженні проектів. В основі програми лежить просторова модель автомобільної дороги. Всі зміни, зроблені на плані, в профілі і поперечниках, безпосередньо вносяться і в модель. А вже за моделлю автоматично генеруються креслення, формуються відомості і розраховуються обсяги. Таким чином, по-перше, досягається надзвичайна гнучкість при багатоваріантному проектуванні, а по-друге, практично повністю виключається неузгодженість проектних даних.

Trimble Quantm

Trimble - провідна компанія-інноватор в області глобальних систем навігації та позиціонування (GNSS). Створюючи найдосконаліші прилади GNSS (ГЛОНАСС / GPS), Trimble доповнює їх іншими технологіями позиціонування, а також бездротовим зв'язком і програмним забезпеченням, пропонуючи кінцевому споживачеві завершене рішення. Заснована в 1978 році зі штаб-квартирою в м Саннівейл (Каліфорнія), компанія Trimble налічує більше 2000 співробітників в 20 країнах по всьому світу, включаючи США, Латинську Америку, Західну і Східну Європу, Австралію, Нову Зеландію та Азію.

Trimble Quantm. - це інструмент планування, який за допомогою новітніх комп'ютерних технологій автоматично створює економічні планувальні автомобільні та залізничні траси відповідно до заданих обмежень. А інноваційна технологія Trimble Quantm дозволяє виконувати єдиний аналіз екологічних, громадських, культурних та інженерних факторів проекту, а також його вартості. Цілісний підхід до планування нових об'єктів інфраструктури дозволяє швидко приймати рішення і знизити вартість будівництва.

Використовуючи технологію Trimble Quantm, проектувальники можуть мінімізувати вплив нової автомобільної або залізниці на екологію і соціальну сферу, зменшуючи при цьому вартість проекту для платників податків та інвесторів. Такий підхід використовується на кожному етапі проектування: від попереднього узгодження до техніко-економічного аналізу та розробки остаточної проектно-кошторисної документації.

Система забезпечує облік гідрологічних, геотехнічних і експлуатаційних факторів при виборі траси, дозволяючи уникнути порушення соціополітичних та екологічних обмежень (заданих в якості зон виключення), розрахувати витрати на трасу (виконавши оптимізацію з обмеженнями і без них) або змоделювати їх (додавши витрати на надземні споруди ), щоб відобразити додаткові витрати на землю і пом'якшення наслідків.

 


Лекція 2.








Дата добавления: 2017-11-04; просмотров: 608;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.