Різновиди тестових ізометричних навантажень.

Максимальна ізометрична сила вимірюється як пік сили (Ньютон, Н) чи як пік обертального моменту, (Ньютон-метр, Н.м), що розвивається під час довільної максимальної ізометричної напруги. Ізометричні напруження не дозволяють виміряти потужність, оскільки при їхньому виконанні не виконується механічна робота (переміщення) і тому швидкість дорівнює нулю. Замість цього можна, на основі вимірів ізометричної інтенсивності розвитку сили (ІРС), зробити висновок про високошвидкісну ізометричну працездатність. Інтенсивність розвитку сили – це час, за який розвивається пікова сила, чи піковий обертальний момент. Одиницями (ІРС) є Ньютон в секунду (Н.с-1) і Ньютон-метр в секунду (Н.м.с-1) відповідно.

Ізометрична витривалість характеризується часом, протягом якого підтримується визначене дозоване зусилля, чи величиною зниження сили за визначений відрізок часу. Вимірювання ізометричної сили і витривалості проводять при дотриманні умов біомеханіки рухів. Визначається абсолютна і відносна ізометрична витривалість, яка залежить від абсолютної і відносної величини ізометричної сили індивідуума.

Ізометричні зусилля, з періодами відпочинку. Застосовують при дослідженні статичної працездатності, тимчасово усуваючи процеси гальмування і значно збільшуючи питому вагу процесів відновлення, що сприяє розвитку більш глибоких рівнів втоми, ніж при тривалих ізометричних зусиллях і викликає великий ступінь мобілізації енергетичних ресурсів м'язових волокон, які знаходяться під "захистом" охоронного гальмування.

Тривалі ізометричні зусилля на рівні МДС. Дозволяють проводити неінвазивну оцінку морфо-функціонального профілю скелетних м'язів і вивчати співвідношення центральних і периферичних механізмів втоми при ізометричних напруженнях.

Ізометричні зусилля на заданому рівні МДС. В цих умовах вивчають рівень практичної нестомлюваності скелетних м'язів при локальних і регіональних ізометричних зусиллях на рівні 5-10% МДС, і глобальних ізометричних зусиллях на рівні 15-20% МДС, а також рівень максимальної ізометричної напруги при розробці реабілітаційних програм, у випадку неприпустимості, за медичними показниками, значної м'язової напруги. Ці дані можуть використовуватися для складання програм тренувань в ізометричному режимі, визначенні оптимальної тривалості статичних навантажень в умовах виробництва і при розробці функціональних проб із застосуванням ізометричної напруги.








Дата добавления: 2016-10-17; просмотров: 804;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.