Електричні кола постійного струму

 

Метою предмету є вивчення основних елементів кіл, фізичної сутності електричних і магнітних явищ, які спостерігаються в електротехнічних пристроях, оволодіння методами розрахунку електричних та магнітних кіл постійного та змінного струмів. Вивчення предмету ґрунтується на навчальному матеріалі, насамперед, математики й фізики, та стає теоретичною базою для вивчення предметів за фахом: електричні машини, електричні апарати, проектування електричних машин та апаратів, тощо.

Задачі предмета: вивчити основні закони електротехніки, поняття про електричні кола та електричні схеми, електричні процеси у колах, методи розрахунку кіл постійного струму, основні характеристики магнітного поля, закони й правила, електромеханічні взаємодії, намагнічування й перемагнічування феромагнітних матеріалів у магнітному полі, поняття про потокозчеплення, індуктивність, взаємоіндуктивність, явища взаємоіндукції та самоіндукції, основні поняття про синусоїдний струм, його електричні кола, методи розрахунку кіл з активним опором, індуктивністю та ємністю, явища резонансів напруг і струмів, енергетичні процеси у колах, основні поняття й методи розрахунку трифазних кіл.

На рис. 1.1 представлена блок-схема взаємодії теоретичних основ електротехніки з іншими предметами.

 

Рисунок 1.1 - Блок-схема взаємодії предметів

 

Електротехніка - це наука о застосуванні електричної енергії у практичних цілях. Електротехніка розглядає питання виробництва електроенергії, її розподілення та перетворення у інші види енергії. Електроенергія володіє цінними властивостями: вона дуже просто перетворюється з інших видів енергії, передається на великі відстані з малими втратами, у пункті споживання вона розподіляється та перетворюється у потрібний вид енергії ( механічну, теплову, хімічну, звукову).

Споживачами електроенергії є електродвигуни, електропечі, електролізні, термічні, зварювальні устаткування, освітлювальні та побутові прибори тощо.

 








Дата добавления: 2016-09-20; просмотров: 722;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.