Правила складання програм (програмування).

1. Програма складається з послідовно пронумерованих строк, кожна з яких не може мати більш ніж 255 символів.

2. Нумерація строк йде по збільшенню. Бажано дотримувати деякий інтервал між сусідніми строками з метою можливої корекції тексту програми.

3. Строка інструкції при наборі тексту програми на клавіатурі ПЕОМ закінчується натисканням клавіші “ENTER”.

4. Кожна програмна строка може мати декілька операторів, відокремлених один від одного двокрапкою “:”.

 

Приклади практичної реалізації конкретних алгоритмів та їх частин комп’ютерними програмами на мові Бейсик наведені в додатку 7.


Словник термінів

 

IP-адреса (IP Address) –унікальна адреса комп’ютера у мережі, яка використовується протоколами TCP/IP. Адреса складається з чисел, значення яких перебувають у діапазоні від 0 до 255.

IRC, Internet Relay Chat –популярне середовище для спілкування у режимі on-line – це пристосована до Інтернету версія форумів служб America Online, CompuServe та інших. Користувач може приєд­на­ти­ся до каналів і набирати повідомлення на клавіатурі у реальному часі, які побачать усі інші учасники сеансу.

Java – нова мова програмування, розроблена компанією Sun Microsystems, яка спирається на C++ та використовується для розробки аплетів ("applets"), що можуть входити до складу Web-сторінок.

Login –дієслово "login" означає "отримати доступ до захищених ресурсів комп’ютера", "увійти у захищену систему". Іменник login у операційній системі Unix означає "бюджет", тобто ім’я користувача та пароль для доступу до системи. Коли ви укладаєте угоду з провайдером сервісу Інтернет, то отримуєте бюджет або login.

Netiquette – збір правил поведінки у Інтернеті, мережевий етикет. Найголовнішу правило - терпимість до новачків (newbies).

Netscape – розмовна назва найпопулярнішого у свій час броузера World Wide Web, який офіційно називається "Netscape Navigator", або назва компанії, що розробила згадану вище програму. Netscape швидко став стандартом де-факто для програм-броузерів.

Start Page –перша Web-сторінка, яку ви побачите після запуску броузера Web.

TCP/IP – Transmission Control Protocol/Internet Protocol – протокол керування передачею/міжмережевий протокол –набір протоколів, згідно з якими усі комп’ютери у Інтернеті спілкуються між собою.

Telephony/Teleconferencing(у контексті Інтернету)сьогодні можливе проведення телефонної розмови або відеоконференції між двома або більше робочими станціями, які мають з’єднання через Інтернет.

Terminal Server –апаратне забезпечення для доступу користувачів через модеми (комутовані телефонні лінії) до мережі. Провайдер сервісу Інтернет має набір terminal servers, кожен з яких, в свою чергу, з’єднаний з набором модемів для обслуговування вхідних телефонних дзвінків. Terminal server забезпечує мережеву маршрутизацію між телефонними лініями та мережею.

Windows-95і вище — це 32-розрядна операційна система, яка забезпечує одночасну роботу кількох додатків (програм). На відміну від старих версій, Windows-95 і вище не потребують MS-DOS, тому що вони виконують всі функції операційної системи.

World Wide Web, WWW, W3, W3всі ресурси у Інтернеті, які можна переглянути за допомогою програми-броузера World Wide Web, ефективний спосіб поєднати разом ресурси різних типів, розкидані по серверах у всьому світі.

www– поширений префікс доменного імені для серверу World Wide Web, наприклад, www.netscape.com.








Дата добавления: 2016-05-05; просмотров: 628;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.