Похибка струму. Кутова похибка

Дійсний коефіцієнт трансформації тільки приблизно дорівнює відношенню кількості витків обмоток, крім цього він не залишається постійним при змінах навантаження.

Через несталість дійсного коефіцієнта трансформації в маркуванні трансформаторів струму вказують не дійсний коефіцієнт трансформації, а його номінальне значення у вигляді дробу, чисельник якого дорівнює номінальному значенню первинного струму, а знаменник відповідному номінальному значенню вторинного струму, що приймається у більшості випадків 5А.

; .

Значення номінального коефіцієнта трансформації співпадає з дійсним значенням коефіцієнта трансформації тільки при деяких окремих режимах навантаження, тому використання номінального коефіцієнта трансформації для обчислення значення первинного струму за показами амперметра у вторинному колі призводить до деякої похибки. Згідно формули (2) в ідеальному випадку:


 

А коли користуватися номінальним коефіцієнтом трансформації, то отримаємо деяке інше, так зване зведене значення первинного струму


 

Різницю між зведеним значенням первинного струму і значенням вимірюваного (первинного) струму , виражену у відсотках від , називають похибкою струму трансформатора струму і позначають ƒІ.


(4) .

 

Якщо врахувати, що і відрізняються між собою не більше чим на 10 % , то в знаменнику останньої формули можна замінити на і записати:


 

Цей вираз в окремих випадках є більш зручним, а точність його повністю задовольняє для всіх практичних цілей.








Дата добавления: 2016-06-13; просмотров: 579;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.