Визначення конкурентного статусу організації

Існують різні трактування поняття конкурентного статусу організації, але основним є таке: конкурентний статус — це позиція організації в конкурентній боротьбі, своєрідний визначник її положення на ринку. У цьому розумінні конкурентний статус використовується для визначення порівняльних конкурентних позицій організації при формуванні стратегічних альтернатив за методом "Дженерал Електрік" — "Мак-Кінсі".

Обґрунтованим є підхід до оцінки конкурентного статусу, розроблений І. Ансоффом [7], за такими показниками:

— відносний рівень стратегічних капіталовкладень;

— відносний рівень "оптимальності" стратегії організації;

— рівень нормативу можливостей (стратегічного потенціалу), тобто рівень відповідності потенціалу організації "оптимальному", що потрібний для реалізації оптимальної стратегії.

Конкурентний статус організації оцінюють як рентабельність стратегічних капітальних вкладень, скориговану на рівень "оптимальності" стратегії організації та рівень відповідності її потенціалу цій оптимальній стратегії, за формулою

(4)

де — рівень стратегічних капітальних вкладень організації; — критична точка обсягу капітальних вкладень, що міститься на межі прибутків і збитків; — точка оптимального обсягу капітальних вкладень, після якої їх збільшення зумовлює зниження доходу; , — діюча та "оптимальна" стратегії організації; , — наявні й оптимальні можливості організації.








Дата добавления: 2016-05-11; просмотров: 627;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.