Апарати керування пневматичними приводами.

Апарати керування пневматичними приводами призначені для управління потоками енергоносія.

Названі апарати діляться на дві групи:

- диференціальні кранові;

- жорсткі (золотникові, пробкові, плескісні) розподільники. Диференціальні крани - це, як правило, двопозиційні апарати для управління двигунами односторонньої дії зі зміною тиску в робочій порожнині останнього ходом керуючого елемента крана. Вони забезпечують плавну зміну силових характеристик двигуна і використовуються в гальмівних системах, для вмикання фрикціонів...

За робочими положеннями вони поділяються на два основних типи:

- диференціальні крани впуску;

- диференціальні крани випуску. Диференціальні крани впуску в нейтральному положенні з'єднують

робочу порожнину двигуна з атмосферою. Включення крана забезпечує диференційовану подачу повітря з ресиверів в робочу порожнину двигуна.

Для управління віддаленими від компресорної станції і пульту управління двигунами застосовують диференціальні розподільні камери (пневмокеровані крани впуску), які встановлюються біля двигунів і управляють ними з використанням повітря додаткових наближених до останніх ресиверів. Такі камери забезпечують високу швидкість включення віддалених від пульту керування двигунів.

Диференціальні камери влаштовуються в систему послідовно з диференціальними кранами випуску і управляються останніми.

Диференціальні крани випуску в нейтральному положенні повітря в напрямку двигунів, диференціальних камер і додаткових В робочому ж положенні вони випускають повітря з трубопроводів і диференціальними камерами таким чином управляючи останніми. Диференціальні крани випуску бувають пневмокерованими. Отже, на основі наведеного вище, виділяються структурні схеми приводів з диференціальними кранами.

 

 

 

Рис.2. Структурні схеми приводів з диференціальними кранами.

 

 

Рис.З. Диференціальні крани впуску.

Робота крана типу (а) полягає в наступному:

В нейтральному положенні під дією пружини 6 діафрагма 3 і з'єднаний з нею пустотілий стержень 2 знаходяться в крайньому верхньому положенні. Стержень 2 відірваний від клапана 7. Клапан 7 закритий. З'єднані між собою через порожнину стержня 2 порожнини Б і Г і з атмосферою. Значить робочі порожнини двигунів з'єднані з атмосферою. Ввімкнення крана здійснюється шляхом натискання на стержень 5. При цьому стискається пружина 4 і діє на діафрагму 3. Діафрагма 3 прогинається, стержень 2 рухається донизу і вступає в контакт з клапаном 7, порожнина стержня 2 закривається, розривається зв'язок порожнин Б і В, клапан 7 відкривається, з'єднуються порожнини А і Б, порція повітря з ресивера через порожнину А поступає в

порції повітря в порожнини двигунів процес повторюється до досягнення тиску в ресиверах. Такий процес забезпечується балансуванням силових характеристик пружин 5 і 7 у відповідності з тиском і робочими площами діафрагм 4 і 8. Перевод камери у вихідне положення здійснюється шляхом подачі повітря з основних ресиверів у порожнину А.

 

 

Рис.5. Диференціальні крани випуску.

 

Диференціальний кран типу (а) пневмокерований. Його робота полягає в наступному:

В нейтральному положенні під дією пружини 7 поршень 64 зв'язаний з ним пустотілим стержнем 2 поршень 5 розташований в крайньому нижньому положенні. При цьому стержень 2 контактує з клапаном 3. Його порожнина закрита. Клапан 3 відкритий, з'єднанні між собою порожнини А і Б, роз'єднанні Б і В. Повітря від основних ресиверів через порожнини А і Б поступає в напрямку двигунів, диференціальної камери і додаткового ресивера. Ввімкнення крана здійснюється шляхом подачі повітря диференціальним краном впуску в порожнину Г.

 


<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
Додаткові (окрім підручника) матеріали | Понятие документооборота. Правила его организации




Дата добавления: 2016-04-22; просмотров: 881;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.