Містобудівні вимоги розміщення.

Розміри земельних ділянок для будівництва відокремлених банківських установ повинні відповідати вимогам таблиці 6.1, пункт 5 ДБН 360.

Площа земельних ділянок приймається за Т. 6.1. ДБН 360-92**

Виділена територія під банківські установи може бути огороджена, якщо ця вимога передбачена завданням на проектування.

В'їздні ворота на територію двору повинні бути ґратчастими з можливістю візуального огляду охороною транспорту, що під'їхав. При одному з в'їздів необхідно розміщати контрольний шлюз для огляду інкасаторських машин з урахуванням додаткових вимог по дотриманню умов безпеки персоналу охорони. Приміщення охорони повинно мати опалення і кулезахисне засклення класу захисту не нижче СП-1 ГСТУ 78.11.002. Конструкції, що огороджують приміщення охорони, повинні мати той же клас захисту, що й засклення.

Для навантаження-розвантаження інкасаторських машин повинні передбачатися в будинках банківських установ окремі бокси, розміри яких визначаються габаритами інкасаторських машин, намічуються для перевезення коштовностей. Тип інкасаторського автомобіля згідно ДСТУ 3975-2000 і вагові навантаження вказує замовник у завданні на проектування.

При відсутності можливості передбачити в будинках, що реконструюються, вбудованого боксу, необхідно виконати прибудований бокс. Як виключення, можливо устатковування місця навантаження-розвантаження інкасаторських машин нестаціонарними конструкціями (наприклад, ролетного типу). Конструкції встановлюються на час навантаження-розвантаження і повинні виключати візуальне спостереження за роботою інкасаторів.

Розміщення на території двору будинків і споруд інших підприємств, а також прокладання транзитних комунікаційних тоннелей і прохідних каналів не допускається.

Площа двору повинна забезпечувати можливість маневру спецавтомобілей (інкасаторських, пожежних і ін.)

Кількість місць для стоянки службового і спеціального автотранспорту визначається завданням на проектування. Кількість місць для стоянки автомобілів клієнтів рекомендується приймати з розрахунку 5 місць на 1 операційну касу, а для автомобілів співробітників - з розрахунку 20 місць на 100 працюючих.

Структура банківських приміщень

Структура банківських приміщень визначається характером задач, операцій, що виконуються банком, і затверджується:

– для державних банків – Правлінням Національного банку України або його обласними управліннями;

– для комерційних банків – Правлінням комерційного банку.

Приміщення будинків банківських установ поділяються на наступні функціональні групи:

- операційний вузол;

- касовий вузол;

- служби інформатизації;

- офісні приміщення для роботи співробітників;

- допоміжні й обслуговуючі приміщення.








Дата добавления: 2016-02-16; просмотров: 527;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.