Translate the text into English. Вітряна віспа – інфекційне захворювання, що викликається дуже заразливим вірусом, який поширюється повітряно-крапельним шляхом

Вітряна віспа – інфекційне захворювання, що викликається дуже заразливим вірусом, який поширюється повітряно-крапельним шляхом, а також через прямі контакти з виділеннями дихальної системи або рідиною, що міститься в шкірних висипаннях заражених людей. Вітряна віспа передається і непрямим шляхом – через заражений одяг, посуд і так далі. Ті, що перехворіли вітряною віспою набувають стійкого імунітету до хвороби.

Симптоми вітряної віспи: інфекція вітряної віспи зазвичай починається з легкого жару і нездужання. Через добу з'являється висип. Спочатку це маленькі червоні плямочки на тілі, руках, ногах і обличчі. Відрізнити висип вітряної віспи від інших шкірних висипань можна за допомогою таблиці. Незабаром плямочки набухають і наповнюються рідиною, утворюючи бульбашки. Висип викликає сильне свербіння. Рідина в бульбашках дуже заразлива, оскільки містить живі віруси. Може бути декілька хвиль висипання, але врешті-решт бульбашки підсихають і покриваються кіркою. Нарешті на 7–10-й день всі бульбашки покриваються кіркою, температура падає і хворий перестає бути заразливим.

Свинка, або епідемічний паротит – гостре інфекційне захворювання вірусної природи, що вражає залози, найчастіше привушні і підщелепні, але інколи і статеві – яєчка і підшлункову залозу. Хвороба поширюється в результаті прямих контактів із зараженими, через слину або рідкі виділення дихальних шляхів. Свинка нерідко дає такі ускладнення, як втрата слуху, ураження серця, печінки і центральної нервової системи. Приблизно у кожної третьої особи, що перехворіла в дитинстві свинкою, після статевого дозрівання розвивається орхіт – запалення яєчок; зазвичай він не має наслідків, але в деяких випадках викликає безпліддя.

Симптоми свинки: на початку захворювання з'являються головний біль, поганий апетит, стомлюваність і жар. Через деякий час починається біль у вухах, що посилюється при жуванні. Привушні залози спухають з обох боків або з одного боку. Пухлина збільшується протягом декількох днів і зберігається приблизно 1 тижня.

Кір – гостра інфекційна хвороба, що викликається вірусом. Вірус надзвичайно заразливий і поширюється шляхом прямих і непрямих контактів. При корі дуже важливо захистити дитину від зараження якою-небудь іншою хворобою, оскільки імунітет у нього ослаблений і процес зараження може бути дуже швидким. Ускладненнями кору є пневмонія, яка стає причиною великого числа пов'язаних з кором смертей, і енцефаліт (запалення і пухлина мозку), який може привести до необоротного пошкодження мозку і до смерті. Ті, що перенесли кір набувають стійкого імунітету; проте імунітет можна отримати і шляхом вакцинації.

Симптоми кору: ранні симптоми кору нагадують симптоми звичайного грипу – жар, м'язовий біль, кашель, нежить і чутливість очей до світла. На 3–4-й день з'являється червона висипка – спочатку на голові і на обличчі, а потім, протягом наступних 3 днів, вона поширюється по всьому тілу. Після цього жар спадає і висип стає коричневим. У місцях концентрації висипу спостерігається лущення шкіри.

 

Part 3

Chronic illnesses








Дата добавления: 2016-03-27; просмотров: 562;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.002 сек.