ЗАХОДИ БЕЗПЕКИ ПРИ РОБОТІ З ДОБРИВАМИ

При роботі з добривами треба дотримуватись заходів особистої безпеки: працювати в рукавицях, масках, бо багато добрив подразнюють шкіру і дихальні шляхи. Якщо добрива злежалися, їх перед внесенням у ґрунт треба подрібнити, бо від ступеня подрібнення добрив залежить не тільки зручність внесення їх у ґрунт, а й ефективність їх.

Роботи з приймання добрив на збереження проводять під керівництвом відповідальної особи.

До роботи з мінеральними добривами допускаються особи не молодші 18 років, визнані придатними за станом здоров'я і мають посвідчення на право роботи на відповідних машинах.

Роботи на складах мінеральних добрив проводять у спецодязі з бавовняної пилонепроникної тканини, рукавицях і чоботах.

Робочі місця повинні бути освітлені. Перед початком роботи перевіряють справність машин і механізмів. Технічне обслуговування, регулювання і ремонт машин і механізмів виконують тільки при виключених передачах і непрацюючих двигунах.

Водій повинен уважно стежити за проїзною частиною при русі; виїжджати на платформу переднім ходом і по попередньо випробуваному на міцність трапові або настилові.

Для регулювання і змащення вузлів транспортерів необхідні повна їхня зупинка і вимикання електроживлення. Стрічку транспортерів містять у чистоті, не допускаючи її замаслювання. Забороняється переміщати транспортер у робочому положенні, очищати стрічку руками при його роботі, а також накидати неї на ведучий ролик.

Перед початком роботи оглядають місця кріплення основних вузлів, перевірюють, чи є огороджувальні щитки і захисні кожухи, переводять пристрій для видалення мішкотари в робоче положення. Перед включенням приводу машини тракторист дає попереджуючий сигнал.

 

Висновок

Для підвищення врожайності сільськогосподарських культур величезне значення має внесення в ґрунт елементів, необхідних для росту і розвитку рослин. Ці елементи вносяться в ґрунт у вигляді органічних (гній, торф тощо) і мінеральних (продукти хімічної переробки мінеральної сировини) добрив. Виробництво останніх є однією з найважливіших галузей хімічної промисловості, тісно пов'язаної з виробництвом сірчаної кислоти і пов'язаного азоту.

Виробляються хімічною промисловістю мінеральні добрива підрозділяються на:

а) фосфорні (головним чином простий і подвійний суперфосфати і преципітат);

б) азотні (сульфат амонію, аміачна селітра, кальцієва і натрієва селітри);

в) калійні (хлористий калій і змішані калійні солі);

г) виборні, магнієві і марганцеві (з'єднання і солі, що містять ці елементи).

Виробництво мінеральних солей, добрив становлять одне з важливіших завдань хімічної промисловості. Асортимент мінеральних солей, що використовуються в сільському господарстві, самої хімічної промисловості, металургії, фармацевтичному виробництві, будівництві, побуті, становить сотні найменувань і безперервно зростає. Масштаби видобутку і вироблення солей виключно великі і для деяких з них складають десятки мільйонів тонн на рік. В найбільших кількостях виробляються і споживаються з'єднання натрію, фосфору, калію, азоту, алюмінію, заліза, сірки, міді, хлору, фтору та ін. Самим великотоннажним є виробництво мінеральних добрив.








Дата добавления: 2016-01-26; просмотров: 851;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.