За видами транспорту

В кожне місце призначення туристи прибувають з найрізноманітніших місць, користуючись різними транспортними засобами.

В 2014 р.:

повітряний транспорт – 54%,

автотранспорт – 39,

водний – 5%

залізничний – 2%

За метою подорожі: У 2012 р.

  • дозвілля і рекреація – 53%,
  • відвідування друзів та родичів, лікування, релігійні мотиви – 27%,
  • ділові поїздки – 14%,
  • мета не визначена – 6%

 

У всіх економічно розвинутих країнах працівники отримують оплачувані відпустки. Збільшується також тривалість оплачуваних відпусток. Наприклад, в Японії на сьогодні тривалість відпусток для багатьох категорій працівників становить 7 тижнів в рік. Це дає можливість здійснювати тривалі подорожі.

Тривалість перебування також збільшується за рахунок туристів похилого віку, пенсіонерів, особливо з тих країн, в яких пенсії складають значні суми та рівень пенсії є достатнім для того, щоб здійснювати закордонні подорожі.

Туроператори проявляють зацікавленість подорожами старшої вікової групи населення. Ця категорія споживачів має більше вільного часу. В них дорослі діти. Вони їдуть в знайомі місця, не мають бажання експериментувати.

В той же час в світовому туризму спостерігається зростання кількості короткотривалих поїздок на вихідні дні або на дві-три ночівлі. Це виникає за рахунок молодих туристів, які намагаються здійснити подорож на декілька днів, не допускаючи тривалих перерв на роботі.

Зростають вимоги клієнтів до сервісу.

 

Спираючись на результати поточної роботи ЮНВТО в області довгострокового прогнозування можна стверджувати, що міжнародний туризм має істотний потенціал для подальшого розвитку. Так за оцінками ВТО, кількість міжнародних туристичних прибуттів з 2010 року по 2013 рік, як і очікувалось, щорічно зростала в середньому на 3,3%. З часом, темпи зростання будуть поступово сповільнюватися, до 2,9% в 2030 році. В абсолютних цифрах, число міжнародних туристичних прибуттів буде збільшуватись в середньому на 43 млн. осіб щорічно, для порівняння в період з 1995 року по 2010 рік цей показник щорічно збільшувався в середньому на 28 млн. осіб. Прогнозовані темпи зростання міжнародних туристичних прибуттів по всьому світу показують, що їх кількість досягне 1,4 млрд. осіб до 2020 року і 1,8 млрд. осіб в 2030 (рис. 1.7). В регіональній структурі найбільше зростання буде спостерігатись в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, де число міжнародних прибуттів зросте з 331 млн. осіб до 535 млн. осіб в 2030 році (+4,9% щорічно). Близький Схід і Африка,за очікуваннями експертів ВТО, більш ніж подвоять даний показник з 61 млн. осіб до 149 млн. осіб і з 50 млн. осіб до 134 млн. осіб відповідно. Європа (з 475 млн. осіб до 744 млн. осіб) і Північна та Південна Америка (з 150 млн. осіб до 248 млн. осіб) покажуть більш повільні показники зростання.


 

 

Складові індексу туристичної конкурентоспроможності
Підіндекс А. Законодавчо-регуляторна база туризму
1. Політичні норми і правила
2. Екологічна сталість
3. Безпека і захищеність
4. Здоров’я і гігієна
5. Пріоритетність туризму
Підіндекс В Седовище для бізнесу та інфраструктура
1. Інфраструктура авіатранспорту
2. Наземна транспортна інфраструктура
3. Туристична інфраструктура
4. Інфраструктура зв’язку
5. Цінова конкурентоспроможність туристичної індустрії
Підіндекс С Людські, культурні та природні ресурси туризму
1. Людські ресурси
2. Прихильність до туризму і подорожей
3. Природні ресурси
4. Культурні ресурси
Загальний індекс








Дата добавления: 2015-12-26; просмотров: 1400;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.