Методи посилення яскравості зображення

Яскравість зображення на екрані ЕОП можна збільшити, змінюючи конструкцію електродів або вдосконалюючи технологію їх виготовлення і відповідно параметри:

1. Збільшення чутливості фотокатода.

2. Збільшення світлової віддачі екрана.

3. Збільшення енергії електронів.

4. Стиск електронно-оптичного зображення.

Світловий потік з екрана ЕОП завжди розходиться в тілесному куті незалежно від розмірів зображення. Тому його яскравість на екрані при однаковій освітленості фотокатода зростає як квадрат зменшення електронно-оптичного зображення.

 

Покоління ЕОП по принципових технологічних відмінностях у конструкції:

I Покоління ЕОП у вигляді скляної колби з електростатичним фокусуванням. Відрізняється низьким коефіцієнтом підсилення яскравості і невисокою роздільною здатністю, нерівномірною чіткістю картинки. Ефективна робота в умовах низької освітленості можлива тільки з ІЧ підсвічуванням, що не забезпечує скритності спостереження. Однак, технологічний процес виробництва ЕОП досить простий, і трубки I покоління є самими доступними на ринку нічної техніки, забезпечуючи прийнятні характеристики спостереження і розпізнавання на відстані до 100 метрів. Застосування волоконно-оптичних пластин, дозволило досягти високого і рівномірної роздільної здатності по всьому полю зору. Металокерамічна колба ЕОП витримує високі ударні навантаження. Однак, недостатній коефіцієнт підсилення яскравості не дозволяє вести спостереження в умовах низької освітленості без зовнішньої ІЧ підсвічування

II покоління. Застосована мікраканальна пластина (МКП), що множить потік електронів, зроблених фотокатодом; має високу перешкодозахищеність при загальних і локальних засвіченнях, досягнуте високе посилення яскравості; можливість роботи без зовнішнього підсвічування в умовах низької освітленості. Використання біпланарної схеми дозволило зменшити поздовжні габаритні розміри; зменшити крок каналів МКП; застосувати прямий перенос зображення замість електростатичного фокусування, використовувати на виході МКП установки волоконно-оптичного інвертора. Збільшена роздільна здатність ЕОП, поліпшена чіткість картинки; можливість роботи без зовнішнього підсвічування в умовах низької і гранично низької освітленості. Повністю усунута геометрична дисторсія.

III покоління. Використання в якості фотокатоду арсеніду галію: ФК на основі GaАs має більшу чутливість у порівнянні з мультилужним ФК, які використовуються в ЕОП II покоління. Для захисту фотокатода застосована захисна іонно-бар'єрна плівка. Максимум чутливості ФК зміщений в інфрачервоний діапазон, що дозволяє працювати без зовнішнього підсвічування в умовах гранично низької освітленості. ЕОП із чутливістю ФК ≥ 1800 мкА/лм і роздільною здатністю ≥60 штр/мм забезпечує максимально можливу дальність нічного спостереження і розпізнання.








Дата добавления: 2015-10-21; просмотров: 666;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.