Прогнозування нападів

Під прогнозуванням епілептичних нападів розуміється ідентифікація часу, коли найбільш вірогідний початок нападу. В порівнянні з сигналами ЕЕГ, іЕЕГ містять значно меншу кількість перешкод в сигналі і мають значно більше відношення сигнал/шум. Використання саме сигналів ЕЕГ для прогнозування епілептичних нападів пов’язано з тим, що вони є найбільш доступною характеристикою діяльності мозку.

Сигнал ЕЕГ можна умовно розділити на три періоди: між нападами, перед нападом та період нападу. Період між нападами є періодом, в якому немає проявів епілептичного нападу та не містить ознак наближаючогося нападу. Під періодом сигналу перед нападом розуміється такий період, в якому можна знайти ознаки нападу що наближається. Період нападу – період сигналу ЕЕГ, під час якого відбувається напад.

У більшості запропонованих нині методах прогнозування епілептичних нападів застосовується аналіз сигналу в ковзному вікні. Вибір довжини вікна залежить від методу виділення ознак і може варіюватися від долі секунди до декількох годин, але найчастіше складає приблизно 10-40 секунд.

Система прогнозування епілептичних нападів складається з таких основних блоків: блок попередньої обробки сигналу, блок виділення ознак, блок вибору та обробки ознак, блок класифікації на основі ознак та блок постобробки результатів (рис. 4.10).

Рис. 4.10. Структурна схема системи прогнозування епілептичних нападів

 

 

В кожному блоці системи застосовуються різні методи аналізу сигналів. Результат прогнозування залежить від властивостей цих методів, їх обмежень та способу їх використання в поєднанні один з одним.

 








Дата добавления: 2015-10-09; просмотров: 617;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.