Перевірки мензули

 

Мензула повинна бути стійкою.

 

Умова виконання:

Виправлення

Верхня поверхня мензульної дошки повинна бути площиною

 

Умова виконання

Виправлення

3. Поверхня мензульної дошки повинна бути перпендикулярною до осі обертання підставки мензули (для мензул з металевою підставкою)

 

Умова виконання

Виправлення

Перевірка кіпрегеля

 

Нижня поверхня лінійки кіпрегеля повинна бути площиною, а скошений її край – прямою лінією

 

Hижню поверхню лiнiйки перевiряють прикладанням до неї ребра перевiреної лiнiйки. Допустима вигнутiсть країв лiнiйки вниз 0.5 мм. У випадку бiльшої вигнутостi лiнiйку виправляють в майстернi. Для перевірки скошеного краю вздовж нього прокреслюють лiнiю. Позначають на краях цiєї лiнiї двi точки. Повертають лiнiйку на 1800 i приклавши скошений край до цих точок, знову прокреслюють лiнiю. Якщо дві лiнiї не збiгаються, лiнiйку вiддають у ремонт.

 

Додаткова лінійка кіпрегеля повинна переміщатися паралельно до основної, знаходячись при цьому на різних проміжках від неї

 

Встановлюють кiпрегель на планшет i прокреслюють лiнiї вздовж основної лiнiйки i додаткової, що розмiщена на рiзних вiддалях вiд основної. Якщо непаралельнiсть лiнiй додаткової і основної лiнiйок, яку вимірюють за допомогою вимірника і масштабної лінійки перевищує 0.2 мм, то лiнiйку вiддають у ремонт.

 








Дата добавления: 2015-09-07; просмотров: 1196;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.