Точність руху за азимутами.

Точність руху за азимутами залежить від помилок при вимірі пройденого шляху та помилок витримки заданого напрямку. Причини цих помилок різні. При вимірі відстані: відхилення від прямолінійного руху при обході перешкод, недостатнє врахування впливу рельєфу, помилки спідометра, неточно виміряна довжина кроку та т.п.

Практика показує, що відстань яка виміряна до орієнтира на місцевості, в більшості своїй більша ніж відстань, виміряна по карті. Середня помилка при вимірі відстані при русі по азимутам складає 2-3% від пройденого шляху.

На закритій місцевості на точність руху по азимутам ос­новний вплив має неточність витримки напрямку руху. Навіть при самих сприятливих умовах неможливо точно встановити на місцевості потрібний напрямок, неможливо уникнути помилки при відрахуванні по компасу та визначенні дирекційного кута вздовж осі довжини машини. Помилка в один градус викликає бокове зміщення біля 20 метрів на кожний кілометр пройденого шляху.

Якщо помилку орієнтування по компасу вважати рівною 5 градусам, то бокове зміщення по шляху складе 100 метрів на кілометр пройденого шляху. Тому, якщо пройшли потрі­бну відстань і не знайшли вказаний орієнтир, його потрібно шукати на відстані рівній 1/10 пройденого шляху.

 

Старший викладач кафедри військової підготовки :

 

підполковник О.Г.Кушнір

 

 








Дата добавления: 2015-10-05; просмотров: 652;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.