Функціональні обов’язки працівників

Особи, яких приймають на роботу на залізницю, повинні пройти в установленому порядку попередній медичний огляд для визначення придатності їх для виконання відповідної роботи, а в процесі роботи – періодичні медичні огляди, а окремі категорії працівників – професійний психофізіологічний добір.

Кожен працівник залізниці зобов’язаний:

- дбати про особисту безпеку і здоров’я, а також про безпеку і здоров’я оточуючих людей в процесі виконання службових обов’язків чи під час перебування на території залізниці;

- знати і виконувати вимоги нормативно-правових актів з охорони праці, правил поводження з транспортними засобами (рухомим складом) та машинами, механізмами, устаткуванням та іншими засобами виробництва, які застосовуються в технологічних процесах, вміти користуватися засобами колективного та індивідуального захисту.

Працівник несе безпосередню відповідальність за порушення зазначених вимог.

Права, обов’язки та відповідальність керівників, спеціалістів та працівників залізниці щодо охорони праці у повному обсязі повинні бути внесені у посадові інструкції та інструкції з охорони праці, які розробляються згідно з Положенням про розробку інструкцій з охорони праці, затвердженим наказом Держнаглядохоронпраці від 29.01.1998 р. № 9 та Порядком опрацювання і затвердження власником нормативних актів про охорону праці, що діють на підприємстві, затвердженим наказом Держнаглядохоронпраці від 21.12.93 р. № 132.

Відповідальними за організацію забезпечення безпеки праці працівниками залізниці є керівники відповідних підрозділів.

 








Дата добавления: 2015-10-05; просмотров: 852;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.