Догляд за газонами

Якість газону здебільшого залежить від догляду за ним. Ранньою весною, як тільки зходить сніг, навколо газонів виставляють тимчасовий штахетник або щити висотою 50-60см, щоб попередити ходіння по газонах і витоптування трави.

Як тільки грунт злегка підсохне і буде придатний до обробки, необхідно провести прочісування газонів граблями, а на великих площах – бороною. Мета цієї роботи – видалення за зимовий період сміття і розрихлення верхнього шару грунту. Якщо газон не однорідний, з зрідженим травостоєм, проводят підсів трав. Для того щоб сходи не відрізнялись від трав на старому участку, використовують дернування. В стороні, на запасній ділянці, висівають трави спеціально для нарізки дернини. Дернину в основному нарізають товщиною від 7 до 10 см, шириною 30-40 см, довжиною 40-60см. Грунт на газоні знімають на глибину, рівну товщині підготовленої дернини. Викладену дернину прижимають і пришпилюють деревʼяними шпильками. В місцях стику підсипають землюі підсівають траву.

Наступний етап за газоном – стрижка або скошування, яку проводяд газонокосарками. Стрижку газонів партерного типу проводят через кожні 6-16 днів, особливо в умовах достатнього забезпечення вологою. Таким чином за вегетаційний період проводят 10-12 скошувань. Після скошування трава не повина перевищувати 6 см.

Газони лучного типу скошують приблизно один раз в місяць. В лісопарках – 1-2 рази за літо. Скошену траву збирають на протязі 1-2 дні. Виполюють бурʼяни в основному вручну (кульбаба, подорожник, куряче просо, осот ...) або спец гербіцидами. Якщо бурʼянів занадто багато, газон перекопують і заново висівають.

Обовʼязкова умова догляду за газоном – регулярний полив. В середньому дають 20-40 л води на 1м2 площі, так, щоб промочити грунт на глибину не менше 5 см.

Газонним травам необхідне регулярне підживлення з розрахунку по 300кг азотних і фосфорних і 150-250 кг калійних добрив на 1 га. Вносят добрива за 3-4 прийома на протязі літа, розсіваючи їх після укосу і проводят після цього полив. Досить гарно відзиваються трави на осіннє поверхневе внесення органічних добрив у вигляді компосту, який розкидують шаром 0,5-2 см і розрівнюють граблями.

В кінці літа скошування припиняють, щоб трави набрались сил на зиму. Весною вирівнюють краї газону.

 

 








Дата добавления: 2015-09-23; просмотров: 785;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.