Висновки. Об'єктивний процес суспільного розвитку і його демократизація об'єктивно обумовлюють зростання ролі політичних партій

Об'єктивний процес суспільного розвитку і його демократизація об'єктивно обумовлюють зростання ролі політичних партій, громадських організацій та рухів. Вони необхідні для демократії, для політичного волевиявлення найширших народних мас і усіх соціальних груп.

Політичні партії, громадські організації та рухи є тим посередником між владою і суспільством, котрий реалізує між ними живий і зацікавлений діалог. Оскільки суспільство диференційоване, то йому властива різноманітність політичних інтересів різних соціальних груп. А це, в свою чергу, обумовлює політичний плюралізм і реальну багатопартійність суспільних систем. Будь-яка спроба встановити однопартійність в суспільному житті означає ліквідацію партійності взагалі а для суспільства - встановлення тоталітарного режиму.

Сучасна партійна система України визначається як перехідна від дрібнопартійності до більш стабільної і ефективної системи поляризованого плюралізму з лівоправоцентристською опозицією, що об'єднує національно-демократичні та загальнодемократичні партії, котрі представляють інтереси найбільш стабільних і впливових соціальних груп.

В Україні є тенденція на перехід до двох-трьох партійну систему.

 

 

Схема №1

 

Соціально-політичний устрій та політичне призначення,








Дата добавления: 2015-09-18; просмотров: 569;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.